Vesti

Volvo planira novu perjanicu u SUV segmentu!?

Taj model bi bio direktan konkurent automobilima kao što je BMW X7

Volvo XC90
2.07KPregleda

Zbog konstantne potrebe za popunjavanjem „rupa“ u različitim klasama automobila na tržištu, kompanija Volvo, prema novim informacijama, planira konstrukciju nove perjanice u SUV segmentu. Taj model bi u gami kompanije bio pozicioniran iznad modela XC90.

Volvo XC90

Kako se navodi, taj model bi bio direktan konkurent automobilima kao šti su BMW X7 i Mercedes GLS. Informaciju da švedski proizvođač razmišlja o takvom modelu, podelio je izvršni direktor kompanije Hakan Samjuelson.

„Ne isključujemo mogućnost novih modela, posebno u ključnim segmentima kao što je SUV“, rekao je on. „Trenutno razmatramo mogućnost jednog novog modela. Ako se dogovor postigne, onda će on verovatno biti veći model. Mada možda bude i manji. Ostavićemo to kao iznenađenje za buduća vremena“, dodao je.

Manji SUV, koji će u gami švedskog proizvođača biti pozicioniran ispod modela XC40, već je najavljen. Taj model će biti direktan konkurent modelima kao što je BMW X1. Pre nekoliko meseci je Hakan Samjuelson rekao „nikad ne reci nikad“, na pitanje o potencijalnom manjem modelu.

Iako se na zvaničnu odluku vrha kompanije još uvek čeka, velike su šanse da će taj manji model imati elektrifikovan pogonski sklop. Volvo takođe radi na tome da proširi mrežu punjača, što je priznao i sam Samjuelson.

Međutim, pre nego što stignu novi modeli, Volvo će najverovatnije proširiti svoju gamu drugim varijantama postojećih modela. Prema tome, očekuju se nove varijante modela XC40 ali i naslednik modela V40.

Volvo XC90

Napomena: Na fotografijama je Volvo XC90

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery