Vesti

Da li bi, ako Bugatti odluči da konstruiše SUV, on mogao ovako izgledati!?

Ovaj render model je nazvan Bugatti Spartacus

Bugatti Spartacus
2.67KPregleda

Ako je verovati izvršnom direktoru kompanije Bugatti, proizvođač luksuznih hiper automobila nije zainteresovan da se pridruži brendovima kao što su Bentley i Lamborghini, te da i on napravi svoj SUV.

Bugatti Spartacus

„Bugatti neće proizvoditi SUV model“, rekao je Stefan Vinkelmen početkom godine. On je insistirao na tome da takav automobil „nije po tradiciji i istoriji francuksog proizvođača“. Naravno, zvaničnici komapnije Porsche su mogli isto to tvrditi pre nego što su odlučili da kreiraju Cayenne. Što se Lamborghini-ja tiče, oni zapravo jesu tvrdili da neće praviti SUV model. Zapravo, upravo se Vinkelmen protivio takvom projektu dok je bio na čelu italijankog proizvođača. On je tada tvrdio da takav model ne bi bio „pravi luskuzni automobil“.

Međutim, svako ko prati automobilsku industriju zna da ne postoji „definitivno ne“. Odrični odgovori zvaničnika i predstavnika brendova uglavnom znači „ne trenutno“ ili „ne dok sam ja na čelu kompanije“ i slično. Tako smo došli u situaciju da na tržištu imamo modele kao što su Urus, Cullinan i Bentayga, a u bliskoj budućnosti će biti predstavljen i Ferrari Purosangue.

Bugatti Spartacus

Da li biste bili spremni da se kladite da Bugatti nikada neće konstruisati SUV model? Mi svakako ne bismo. Ipak, postavlja se pitanje od milion dolara. Kako bi taj model mogao izgledati? Pa, s obzirom na trenutni dizajnerski pravac kompanije Bugatti, rekli bismo da je render čiji je autor Sajdin Osmančević upravo nešto što bi moglo da se prodaje uporedo sa modelom Chiron. Takođe, jedan ovakav model bi svakako predstavljao opaku konkurenciju modelima kao što je Rolls-Royce Cullinan.

Naravno, do sada smo imali prilike da vidimo brojne render modele koji predstavljaju Bugatti SUV. Međutim, nijedan od njih nije izgledao elegantno kao ovaj, koji nosi ime Spartacus. Na njemu se ističu masivni točkovi, zatamnjeni A stubovi (plutajući stubovi), kamere umesto bočnih retrovizora, dvodelni panorama krov i slično. Sve u svemu, dizajn ovog modela je futuristički, a opet nekako izgleda retro.

Prema tome, ako bi Bugatti ipak odlučio da konstruiše SUV model, da li biste voleli da on izgleda ovako? Ili biste više voleli da dizajnom podseća na Urus, ili možda Cullinan?

Bugatti Spartacus

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery