AktuelnoVesti

Prvi oficijelni uvid u nove Dacijine modele – Sandero, Sandero Stepway i Logan

3.58KPregleda

Novi Dacijini modeli – Sandero, Sandero Stepway i Logan su konačno predstavljeni, s tim što kompanija tvrdi da imaju zadatak da „redifinišu suštinu automobila“ novim stajlingom i bogatijom opremom

 

Renaultova „niskobudžetna“ rumunska filijala je plasirala par fotografija i ograničene informacije u vezi s novim modelima treće generacije, pred zvaničnu premijeru zakazanu za kraj meseca. Sva tri primerka počivaju na najnovijoj verziji CMF-B platforme, što bi trebalo da obezbedi kapitalna unapređenja, kako na planu dinamike, tako i tehnologije.

 

Novi modeli pristižu s novim „Y“ svetlosnim potpisom Dacije, uz čitav niz modifikacija na planu stajlinga.

 

 

Odlazeći Sandero je bio u prodaji od 2012., i bio je ključni igrač u rapidnom rastu Dacijinog tržišnog učešća. Novajlija, kako kažu iz rumunske marke, aerodinamičnije je forme, s iskošenijim vetrobranom, nižom linijom krova i širim tragom točkova.

 

Kao i ranije, „robusniji“ Sandero Stepway se može pohvaliti brojnim detaljima koji ga diferenciraju od regularnog modela, uključujući „rebrastu“ haubu i „Stepway“ logo ispod maske hladnjaka, uz zaobljenije odbojnike.

 

Kada je o trećoj generaciji Logana reč, ona je u potpunosti redizajnirana u cilju ostvarivanja bolje dinamike, a novajlija je i neznatno produžen.

 

Dacia tvrdi da su tri nova modela stilski izražajnija, bogatija opremom i preglednija, zadržavajući minimalistička načela i pouzdanost. Tako tvrde u kompaniji, ali za sada nemamo nekih bližih informacija vezanih za pogonske sklopove.

 

Kompletne informacije ćemo saznati na „onlajn“ događaju zakazanom za 29. septembar.

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery