AktuelnoEVVesti

Škoda Enyaq Coupe iV pristiže kao atraktivnija alternativa električnog krosovera

1.25KPregleda

Oni koji favorizuju atraktivan izgled na račun praktičnosti, a uz to su ljubitelji krosovera, imaju čemu da se raduju.

 

Naime, nešto više od mesec dana smo udaljeni od premijere Škode Enyaq Coupe iV. Češki proizvođač je potvrdio da će njegov novi električnih krosover biti zvanično predstavljen 31. januara 2022.

 

 

Budući da počiva na MEB platformi VW grupacije, konstrukciju deli ne samo sa standardnim Enyaqom, već i e-tron varijantama Audija Q4 i Q5, Volkswagenima ID.3, ID.4, ID.5 i ID.6 i Cuprom Born.

 

Iz Škode javljaju da Enyaq Coupe iV krasi izvanredna aerodinamika, s najboljim koeficijentom otpora vazduha u klasi – Cd 0,234, što ovaj automobil čini „posebno efikasnim u vožnji“.

 

S praktičnijim „rođakom“ praktično deli dizajn do B stuba, dok se zadnji deo razlikuje, inspirisan Vision iV Conceptom, predstavljenim pre dve godine. Takođe ga krasi takozvano „kristalno lice“ sa 131 LED diodom, koje osvetljavaju korporativnu masku.

 

Kokpit će takođe biti prenesen iz Enyaqa iV, tako da će vozač uživati u displeju info-zabavnog sistema od 13 inča, uz 5,3-inčni klaster instrumentacije. „Head-up“ displej s proširenom realnošću bi trebalo da bude opcija, uz matrične LED prednje farove, naplatke od 21 cola, kao i neke druge stvari.

 

Škoda je već saopštila detalje u vezi s pogonskim sklopovima, informisavši nas da će Enyaq Coupe iV biti dostupan u nivoima 60, 80 i 80x. U zavisnosti od konfiguracije, biće dostupan s dve veličine baterije, tri izlazne snage i pogonom na prednje ili sve točkove.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery