AktuelnoVesti

Seat za mlade mehaničare

1.57KPregleda

Učenje kroz rad je budućnost autoindustrije. Četiri Seata za mlade mehaničare

 

 

Dualno obrazovanje, odnosno učenje kroz rad, predstavlja model srednjeg stručnog obrazovanja putem kojeg se stiču znanja i veštine u školi i kod poslodavca.

 

 

Na osnovu uspešnog austrijskog modela dualnog obrazovanja, koji se pokazao kao izuzetno efikasan, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije i predstavnicima trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije, kompanija Porsche Srbija i Crna Gora se uključila u ovaj projekat.

 

 

 

 

Tim povodom u objektu kompanije Porsche Inter Auto S, koja je postala sastavni deo sistema dualnog obrazovanja, upriličen je donatorski događaj sa panel diskusijom.

 

 

 

U konstruktivnom tonu učestvovali su Miloš Vujanović – generalni direktor Porsche Srbija i Crna Gora, Njegova Ekselencija ambasador Austrije – Christian Ebner, Jürgen Schreder – direktor Trgovinskog odeljenja Ambasade Austrije, Gabrijela Grujić – direktorka Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija, Mirjana Kovačević – rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike u Privrednoj komori Srbije, Aleksandar Perišić – glavni operativni direktor Porsche Inter Auto S, i direktori srednjih stručnih škola sa kojima je započeta saradnja: Politehnika – škola za nove tehnologije (Beograd), Tehnička škola GSP (Beograd), Elektrotehnička škola „Mihajlo Pupin” (Novi Sad) i Srednja mašinska škola (Novi Sad).

 

 

 

U cilju podizanja svesti o značaju dualnog obrazovanja za privredu, mi, kao društveno odgovorna kompanija, stavićemo na raspolaganje četiri automobila marke SEAT Ibiza, kao nastavno sredstvo školama čiji će učenici deo svog obrazovanja provesti u našoj kompaniji. Ovo je samo prvi korak u modernizaciji i pružanju boljih uslova za rad u srednjim stručnim školama, a nadamo se da će našim putem da krenu i ostale automobilske kompanije, sve u cilju zajedničkog interesa i boljitka”

 

 

 

Izjavio je Miloš Vujanović, generalni direktor kompanije Porsche Srbija i Crna Gora.

Automobili su potpuno ispravni i spremni za upotrebu u edukativne svrhe. Pored automobila, profesorima će biti omogućena dodatna edukacija za rad na savremenoj opremi i sa profesionalnim tehničkim trenerima u Školskom centru Porsche Srbija i Crna Gora, identično kao i za zaposlene i sertifikovane servisere. Stečeno znanje profesori će teorijski da prenose deci u školama, dok će praktični deo da realizuju mentori i licencirani instruktori iz servisa.

 

BONUS VIDEO: Test Seat Leon

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery