Vesti

Seat Tarraco od sada i sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom!

Razvija 241 KS i dostupan je u novom “FR” paketku opreme

Seat Tarraco FR PHEV
1.7KPregleda

Seat je proširio ponudu svog Tarraco SUV modela sa novim plug-in hibridnim pogonskim sklopom. Ovo je zapravo prvo plug-in hibridni model u istoriji španskog brenda.

Seat Tarraco FR PHEV

Nevi elektrifikovani pogonski sklop, koji se do sada mogao videti samo na koncept modelima kao što je Cupra Formentor, sada se krije ispod haube modela Tarraco. On ukupno razvija 241 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Plug-in hibridni sistem se sastoji od 1.4-litarskog TSI agregata koji razvija 147 KS i elektromotora koji razvija 114 KS.

Zahvaljujući bateriji od 13 kilovat-sati, novi Seat Tarraco PHEV sa jednim punjenjem, samo na električnu energiju, može da pređe i do 50 kilometara puta. Takođe, emisija štetnih gaosva je manja od 50 g/km po najnovijim WLTP standardima. Ubrzanje od 0 do 100 km/h Tarraco PHEV postiže za 7,4 sekudni i dostiže maskimalnu brzinu od 217 km/h.

Nakon premijere modela Tarraco u plug-in hibridnoj verziji, Seat i Cupra će predstaviti još pet električnih i plug-in hibridnih modela. Oni se na tržištu očekuju početkom 2021. godine. “Tarraco će biti jedna od nekoliko opcija sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom iz našeg bogatog SUV portfolio. Verujem da taj model ima veliki potencijal”, rekao je Luka De Mejo, predsednik kompanije Seat.

Zajedno sa novim pogonskim sklopom, Seat je predstavio i novi FR paket opreme za model Tarraco. Spoljašnji dizajn je sada agresivniji zahvaljujući proširenjima iznad točkova, FR felnama od 19 cola, zadnjem spojleru i novoj FR maski (grilu). Boja automobila sa fotografija je takođe nova i zove se “Fura Grey”.

U enterijeru se ističe novi ekran infotejnmenta od 9,2 inča, sportska sedišta, novi volan i mnoštvo FR oznaka.

Novi Seat Tarraco FR PHEV će svoju javnu premijeru imati na Sajmu automobila u Frankfurtu. Proizvodnja će početi sledeće godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery