Vesti

Seat od 2025. godine postaje Cupra!?

U planu je “rebrending” španskog proizvođača automobila

Seat/Cupra Tavascan
1.3KPregleda

Seat je prošle decenije okušao svoju sreću u premijum segmentu kada je predstavio model Exeo. Taj model je bio baziran na modelu Audi A4 (B7), ali nažalost nije ostvario komercijalni uspeh. U period od 2008. do 2016. godine, prodato je svega 70.688 jedinica.

Seat/Cupra Tavascan 

Međutim, ovoga puta Volkswagen grupacija ima ozbiljnije planove za Seat. Naime, oni žele više od “rebrendinga” nekog drugog premijum automobila iz okvira VW grupacije. Kako prenosi Autocar, Seat bi u potpunosti mogao da odbaci svoje ime, te da postane Cupra! Podsećamo, Cupra je nedavno osnovani podbrend kompanije Seat, koji se bavi proizvodnjom performantnih automobila.

Naime, Autocar se poziva na reči Herberta Dajsa koji je tokom Sajma u Frankfurtu rekao da Seat ima najbolju šansu da ode “jednu lestvicu više od standardnih putničkih automobila”. Dajs je naveo da bi taj brend mogao postati nešto kao što je Alfa Romeo za FCA grupaciju. Time bi mu glavni konkurenti bili BMW, Mercedes, Jaguar, Lexus i Audi.

Glavni razlog koji bi mogao da stoji iza ove radikalne odluke jeste to što španski proizvođač još uvek nije uspeo da se ostavari na nivou na koji želi na “zapadnim” tržištima, kao su Francuska i Italija. To uprkos činjenici da je prošla godina i te kako bila uspešna. Prodato je preko 500.000 automobila sa oznakom tog brenda.

Ako VW grupacija zaista realizuje ovaj plan, onda će Seat (Cupra) stići i na nova tržišta. Tu se pre svega misli i na SAD. Kako se navodi, plan je da “rebrending” bude završen do 2025. godine. Međutim, sve ovo je još uvek na nivou spekulacija…

Seat/Cupra Tavascan

Napomena: Na fotografijama je koncept Cupra Tavascan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery