Vesti

Porsche Macan od 2021. godine postaje potpuno električan!

Pored potpuno električnog Macan modela, i nakon 2021. godine će se prodavati model sa benzinskim agregatom

Porsche Macan
2.33KPregleda

Kompanija Porsche je objavila planove za model Macan. Naime, ovaj model će od 2021. godine (od druge generacije) imati potpuno električni pogonski sklop. Međutim, pored potpuno električne varijante prodavaće se i benzinske varijante.

Porsche Macan

Ove novosti je potvrdio i jedan od zvaničnika kompanije. On je naveo sledeće: „Benzinski Macan će se proizvoditi i pored potpuno električne varijante u Lajpcigu“.

Međutim, taj zvaničnik nije otkrio vremenski period tokom kog će dve generacije ovog modela koegzistirati. „Imaćemo period tranzicije, ali tek treba da bude odlučeno koliko će taj period trajati“, naveo je on.

Odluka da se prva generacija proizvodi uporedo sa drugom generacijom je doneta zbog mišljenja da neka tržišta nisu spremna za iznenadni prelazak na električni pogonski sklop. Naime, i trenutna generacija ovog modela se prodaje previše dobro da bi se to na bilo koji način ugrozilo.

Sve ovo znači da će verzije modela Macan sa benzinskim agregatima i dalje biti bazirani na MLB platformi. Sa druge strane, nova (električna) generacija modela će biti bazirana na novoj PPE (Premium Platform Electric) platfotrmi koju je Porsche razvio u saradnji sa kompanijom Audi.

Kako bi izbegao da ima dva različita modela u istom segmentu, Porshe planira da i benzinski i električni Macan imaju sličan dizajn. Očekuje se da će nešto slično uraditi i Audi sa sledećom generacijom modela Q5.

Porsche Macan

Potpuno električni Macan na tržište stiže 2021. godine. Biće to treće potpuno električno vozilo nemačkog brenda, nakon modela Taycan i Taycan Sport Turismo.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery