AktuelnoSajam automobila u ŽeneviVesti

Salon automobila u Ženevi će biti održan 2022. u novom formatu

1.35KPregleda

Organizatori Salona automobila u Ženevi kažu da će manifestacija biti održana sledećeg februara, nakon dve godine pauze zbog pandemije koronavirusa.

 

GIMS Foundation, organizacija koja stoji iza šoua u Švajcarskoj, saopštila je da će izlagačima dati rok do sredine jula za registraciju. Salon će biti otvoren za javnost od 19. do 27. februara.

 

Proizvođači automobila su bili prisiljeni da se prebace na „livestreaming“ na internetu, ne bi li na adekvatan način predstavili svoje novitete, nakon otkazivanja događaja 2020.

 

Ovaj trend se od tada samo ubrzava, preteći da u potpunosti promeni tradicionalni poslovni model salona automobila, koji inače zahteva prilično paprena sredstva za učešće.

 

„Ne znamo kakva će situacija biti u februaru, ali čini se da će se stvari vratiti u normalu u septembru, a mi se nadamo da će tako i ostati“, kaže šef GIMS-a, Sandro Meskita.

 

On je takođe rekao da je šou pomeren za februar zbog promene kalendara događaja koji se održavaju u Palexpou. Kao što je poznato, Salon automobila u Ženevi se tradicionalno održavao u martu.

 

Meskita kaže da će manifestacija 2022. obezbediti GIMS-u mogućnost da demonstrira digitalne inovacije koje su bile planirane za otkazani prošlogodišnji i ovogodišnji događaj.

 

On je potvrdio da je koronavirus ubrzao digitalnu tranziciju unutar sajamske branše, tako da GIMS planira da koristi digitalne alate u cilju proširenja dosega uticaja događaja i obezbedi nova iskustva, koja spajaju stvarni svet s digitalnim.

 

„Već sada znamo da će naš šou biti hibridnog karaktera“, rekao je on. „Digitalni aspekt je važan i odigraće svoju ulogu. Međutim, fizički kontakt je nešto što je takođe bitno, a naši izlagači to i očekuju.“

 

U 2019., oko 660.000 ljudi je posetilo Salon automobila u Ženevi, što je generisalo između 200 i 250 miliona švajcarskih franaka.

 

Pandemija je dovela do otkazivanja praktično svih konvencija u 2020., uključujući i parisko automobilsko bijenale. Dalja zabrinutost zbog širenja virusa je dovela do otkazivanja i ovogodišnjeg šoua u Tokiju.

 

Ipak, IAA u Minhenu će biti održan, od 7. do 12. septembra za posetioce, nakon što se nakon dugo godina preselio iz Frankfurta.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery