970_250_eko
Vesti

Rolls-Royce se oprašta od modela Ghost!

Na tržištu će se uskoro pojaviti njegov naslednik

Rolls-Royce Ghost
537Pregleda

Rolls-Royce je nedavno najavio da se proizvodnja modela Ghost polako približava kraju.

Rolls-Royce Ghost

Dok je ostatak automobilskog sveta bio fokusiran na SEMA i Sajam automobila u Kini, Rolls-Royce je odlučio da na NEC Sajmu klasičnih automobila u Velikoj Britaniji predstavi model Ghost Black Badge. To nije privuklo veliku pažnju, ali jeste činjenica da su predstavnici britanskog proizvođača naveli da će to biti poslednja varijanta modela Ghost, koji se proizvodi već 10 godina!

Nažalost, još uvek nema fotografija tog modela, ali je rečeno da je on ofarban u Black Diamond i  Dark Emerald boju. Takođe je rečeno da je ornament na haubi, “Duh ekstaze” izrađen u tamnoj hromiranoj nijansi. U enterijeru se ističe crna koža.

Kraj proizvodnje ne predstavlja veliko iznenađenje, s obzirom na to da je reč o modelu starom 10 godina. Takođe, već su se pojavile špijunske fotografije na kojima je naslednik modela Ghost. Međtuim, predstavnici kompanije Rolls-Royce su naveli da je Ghost predodređen da postane “moderni klasik”.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Podsećamo, RR Ghost je premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Frankdurtu 2009. godine. On je postao trenutni hit zbog činjenice da je predstavljao kombinaciju prepoznatljivog Rolls-Royce dizajna i luksuza sa nešto priuštljivijom cenom. Ovaj model je brendu doneo i nove kupce mlađih generacija. To je brtinaskom proizvođaču dosta značilo, pogotovo nakon što je Bentley eksplodirao na sceni sa modelom Continental GT 2003. godine.

Naravno, ljubitelji ovog modela neće morati dugo da žale. Kao što smo već naveli, naslednik je u fazi pripreme, a iz kompanije obećavaju da će biti bolji no ikad. To zbog toga što je Ghost baziran na BMW Seriji 7, dok će novi model biti baziran na platformi kompanije RR, Architecture of Luxury.

Uprkos novoj platofmi, novi Ghost će imati prepoznatljiv dizajn. On će zadržati “suicide” zadnja vrata. Međutim, očekuje se velike promene na prednjem delu automobila, ali i u kabini. Očekuje se digitalna instrument tabla, novi infotejnment i slično…

Ima kontradiktornih informacija o pogonu koji će imati ovaj model. Međutim, veruje se da će on dobiti 6.75-litarski V12 agregat kakav imaju i Phantom i Cullinan. Priča se da će kao opcija biti dostupan i pogon na svim točkovima.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery