Predstavljamo

Zvanično je predstavljen Ferrari Roma!

Kupe sa troja vrata i 612 KS!

Ferrari Roma
3.41KPregleda

Ferrari je danas u Rimu i zvanično predstavio svoj najnoviji model koji je dobio ime po Večnom gradu. Pred nama je Ferrari Roma!

Ferrari Roma

Opisan kao ikona italijanskog dizajna, Ferrari Roma zapravo želi da predstavi “bezbrižan, lagodan život koji je bio karakterističan za Rim tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka”, navodi se u zvaničnom saopštenju proizvođača iz Maranela.

Ferrari nažalost nije otkrio puno informacija o svom novom modelu. Međutim, na osnovu fotografija možemo videti da ga odlikuje aerodinamična karoserija i “retro” maska (gril). Maska je postavljena iznad naglašenog splitera. Sa njenih bočnih strana su smešteni farovi sa integrisanim dnevnim svetlima.

Idući ka zadnjem delu automobila, uočavamo da Roma ima veliko vetrobransko staklo i padajuću liniju krova. Možemo videti i to da nema tradicionalnih ručica za otvaranje vrata. Na taj način se ne narušava prelepi dizajn ovog novog “propinjućeg konja”.

Dizajn postaje agresviniji na zadnjem delu automobila. Tu se ističu naglašenija krila i integrisane LED svetlosne jedinice. Tu je i crni branik sa integrisane četiri izduvne cevi sportskog izduvnog sistema.

Kada je o enterijeru reč, kabina je izrađena u savremenom stilu. Ističe se digitalna instrument tabla i jedinstveni infotejnment sistem. Čak i suvozači imaju svoj infotejnment sistem, mada se još uvek ne zna da li će on biti dostupan samo kao opcija kao kod modela Portofino, ili će biti standardan. Tu je i presvlaka od alkantare i kože, ali i sjajni crni detalji.

Potvrđeno je i da ovaj model poseduje 3.9-litarski (3.885 cm3) V8 agregat. On razvija 612 KS  (456 kW) i 760 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa istim osomostepenim menjačem koji je debitovao na modelu SF90 Stradale.

Ferrari Roma

Zahvaljujći ovoj konfiguraciji, Ferrari Roma, koji je težak svega 1.472 kilograma, iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,4 sekundi. Za ubrzanje do 200 km/h mu treba 9,3 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 320 km/h.

Ferrari Roma

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery