AktuelnoEco GreenVesti

Rimac Nevera sposobna za isporuku više od 2.000 ks (VIDEO)

3.52KPregleda

Naravno da uvek će neko želeti još snage, čak i kada raspolaže s čitavih 1.914 konja.

 

Mali je broj hiperautomobila s konvencionalnim motorima koji mogu da se mere s Rimac Neverom, koja isporučuje 1.408 kW i 2.360 Nm. Dakle „vatrena moć“ je na nivou Pininfarina Batiste, Lotus Evije i manje poznatog Aspark Owla.

 

Kako se ispostavlja, hrvatski električni hiperautomobil ima potencijal da pruži još više snage, što smo saznali od samog Mate Rimca, koji je povodom toga proćaskao s Metom Votsonom iz CarWowa. Tokom intervjua, saznali smo neke interesantne informacije, a jedna od njih je da je Nevera 100% originalan automobil, bez ijedne komponente pozajmljene od nekog drugog proizvođača.

 

 

Rimac je inače sklopio 18 prototipova, a svi ventilacioni otvori i komponente karoserije su funkcionalni, bez lažnih elemenata ubačenih dekoracije radi. Mate Rimac je takođe pokazao kako Nevera može da funkcioniše isključivo s prednjim pogonom, šaleći se da u tom slučaju postaje „veoma brz Golf“. Diskusija postaje mnogo interesantnija kako video teče, a ključno pitanje je da li četiri elektromotora mogu da isporuče više snage?

 

Kratak odgovor je – da. Trideset trogodišnji preduzetnik iz Hrvatske kaže da „postoji potencijal za mnogo snažnije performanse“. On je objasnio da Nevera prolazi kroz finalna testiranja, dostigavši 95 odsto svojih sposobnosti, a može da se unapredi i preko tih limita.

 

Na dugoročnom planu, mogla bi da se pomeri granica  i da se izvuče više snage. Dodatna „konjica“ neće biti „otključana“ u naoštrenijoj verziji Nevere iz prostog razloga što je neće biti. Umesto toga, ažuriranje softvera na 150 planiranih primeraka će omogućiti Rimcu da probije barijeru od 2.000 ks.

 

To bi trebalo da obezbedi još bolja ubrzanja od „standardnog“ modela, koji trenutno sprint do „stotke“ obavlja za 1,97 sekundi, a do 300 km/h ubrzava za neverovatne 9,3 sekunde.

 

 

Vrele Gume

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery