Vesti

Rimac će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti serijsku verziju modela C_Two!

Komšije iz Hrvatske otvaraju i novi centar za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji

Rimac C_Two
926Pregleda

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor kompanije Rimac Automobili, najavio je danas da će serijski C_Two premijerno biti predstavljen sledeće godine na Sajmu automobila u Ženevi.

Rimac C_Two

Takođe, Rimac je najavio da planira otvaranje novog centra za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji. Taj centar će biti otvoren u saradnji sa prodajnim salonom HR Owen, koji je ovlašćeni diler hrvatskog proizvođača.

Rimac je rekao da je odabrao Veliku Britaniju zato što voli da radi sa Britancima. On je naveo da misli da je ta zemlja dom najboljih inženjera Evrope. Ovo je svakako dobra vest za automobilski industriju Velike Britanije. Ona je stigla nakon niza loših vesti koje su povezane sa Bregzitom.

Međutim, Mate Rimac nije otkrivao dodatne detalje o tom centru. Umesto toga, odlučio je da govorio o serijskoj varijanti modela C_Two. Kako je naveo, konačna verzija će premijerno biti predstavljena u Ženevi, u martu sledeće godine.

Očekuje se da proizvodnja ovog električnog hiper automobila počne krajem 2020. godine. Po planu, biće proizvedeno svega 150 primeraka. Njegov električni pogonski sklop se sastoji od četiri elektromotora koji ukupno razvijaju 1.888 KS i 2.300 Nm obrtnog momenta.

Elektormotori crpe snagu iz baterije od 120 kWh zahvaljujući kojoj ovaj model sa jednim punjenjem može da pređre oko 650 kilometara. Ipak, najsimpresivnije brojke se tiču performansi. Rimac C_Two od 0 do 96 km/h ubrzava za samo 1,85 sekundi, a do 160 km/h za 4,3 sekundi. Postiže maskimalnu brzinu od 412 km/h.

Rimac je otkrio i da će se konačna verzija zvati drugačije od koncepta. “Ne mogu vam otkriti ime”, rekao je Mate. “Zašto? Zato što još uvek nismo doneli konačnu odluku”, dodao je on.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery