Vesti

Rimac C_Two u završnim fazama testiranja!

Na tržištu već krajem sledeće godine

Rimac C_Two
427Pregleda

Rimac C_Two je sve bliži proizvodnji! Proizvbođač automobila iz komšiluka je objavio da je tokom prethodnog meseca ovaj automobil testiran jače i više nego ikada. Objavljeno je i par novih fotografija.

Rimac C_Two

Predstavnici hrvatskog proizvođača automobila navode da je poslednja faza testiranja fokusirana na ocenu dinamike vožnje modela C_Two, ocenu vešanja, upravljanja i pneumatika. Međutim, posao još uvek nije završen. Ovaj automobil će i dalje biti testiran u Nardo tehničkom centru u Italiji, ali i na drugim krajevima sveta.

Iz kompanije navode da će im ti testovi omogućiti “fino” štelovanje pre lasniranja na tržište. Prci primerci će kupcima biti dostavljeni krajem sledeće godine. Naravno, sam automobil će biti premijerno prekazan pre toga, na Sajmu automobila u Ženevi u martu sledeće godine.

Rimac C_Two

Ovaj automobil je predstavljen kao koncept 2018. godine, baš u Ženevi. Njega opisujemo kao “čisto električni GT hiper automobil”, koji je namenjen vožnji po stazi, ali i međudržavnim putovanjima.

On će biti opremljen baterijama kapaciteta 120 kWh i imaće četiri elektromotora. Sa po jednim motorom na svakom točku, iz kompanije Rimac navode da će ovaj model imati jedinstveni, adaptivni AWD sistem.

Ova četiri elektromotora će ukupno razvijati 1.888 KS (1.408 kW) i 2.300 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, automobil će iz mesta do 96 km/h ubrzavati za 1,85 sekundi i postizaće maksimalnu brzinu od 412 km/h.

I pored ovih impresivnih performansi, Rimac C_Two će sa jednim punjenjem moći da pređe i do 550 kilometara puta. Rečeno je i da će automobil dobiti drugo ime, te da će sa jednim punjenjem moći da pređe kompletan krug na stazi Nirburgting. Proizvodnja će biti ograničena na 150 primeraka, a početna cena je 2,2 miliona evra!

Rimac C_Two

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery