Vesti

Honda Srbija predstavila svoj prvi hibridni model CR-V i najavila decembarsku akciju!

PR Saopštenje

Honda CR-V hibrid - Honda Srbija
1.92KPregleda

Dana 29. novembra 2019, u Hondinom salonu u Beogradu za klijente i predstavnike medija upriličena je prezentacija Honda hibridnih tehnologija u prvom hibridnom modelu Honda CR-V.

Honda CR-V hibrid - Honda Srbija

Takođe, Honda Srbija je najavila i decembarsku akciju! Ova akcija podrazumeva odlične ponude za modele sa lagera.

Kada je u martu 2019, Honda Srbija premijerno predstavila prvi hibridni CR-V model, u nekoliko sajamskih dana ceo lager ovog modela je rasprodat. Ovo je nedvosmisleno pokazalo da tržište Srbije želi hibridne tehnologije. Pokazalo je i da su Honda vozači svesni značaja prelaska na hibridni pogon u cilju zaštite životne sredine, smanjenja potrošnje goriva… Bez ikakvog gubitka u voznim performansama.

  

Honda Srbija je najavila i specijalnu decembarsku ponudu vozila sa lagera. Ona donosi popuste od 2.000 do 3.700 eura za modele.

O ponudi možete više saznati na: honda-srbija ili posetom Hondinih salona u Beogradu i Novom Sadu.

Stevan Kristić vd direktora Delta Automoto

Hibridni pogon je način rada u kojem benzinski motor i elektromotor kombinuju svoj rad. To zarad optimalne snage i ekonomičnosti. Električni motor omogućava trenutni odziv vozila prilikom kretanja, na primer, nakon stajanja na semaforu. Dok se tokom vožnje pri većim brzinama uključuje benzinski motor. Tada samo on pokreće automobil.

U hibridnom pogonu, benzinski motor isporučuje snagu motoru elektrogeneratora. On dalje isporučuje energiju pogonskom elektromotoru. Tako sva suvišna energija iz benzinskog motora biva vraćena kroz generator radi ponovnog punjenja baterija. 

HONDA CR-V Hibrid poseduje benzinski motor i dva električna motora.

Hondin dvolitarski benzinski motor s Atkinsonovim ciklusom rada je u sprezi sa pomenuta dva električna motora. Jedan od njih je propulzijski motor, a drugi električni motor generator. Njima upravlja Honda i-MMD tehnologija (intelligent Multi Mode Drive technology), koja automatski prebacuje između tri načina vožnje – električnog, hibridnog i klasičnog – kako bi na najbolji način optimizovala performanse i efikasnost.

CR-V Hibrid poseduje benzinski agregat od 145KS i elektro motor od 184KS. Kada je u pitanju potrošnja goriva i emisija CO2, model sa prednjim pogonom ima emisiju CO2 od 120g/km i prosečnu potrošnju goriva od 5.3l/100km. CR-V Hibrid sa pogonom na sva četiri točka ima emisiju CO2 od 126 g/km i kombinovanu potrošnju goriva od 5,5l/100 km. 

U standardu kod ovog modela je HONDA Sensing – sistem prevencije sudara, sistem upozorenja napuštanja saobraćajne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, inteligentni limitator brzine i drugo.

Početna cena modela HONDA CR-V 2.0 HYBRID ELEGANCE e-CVT iznosi 36.590,00€.

PR SAOPŠTENJE: Honda Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery