Tjuning

Toyota Supra u izadnju kompanije AC Schnitzer!

Prva Toyota na kojoj je radila ova nemačka tjuning kuća

Toyota Supra by AC Schnitzer
1.55KPregleda

Tjuning kuća AC Schnitzer koja se specijalizovala u modifikovanju modela kompanije BMW, ovoga puta je predstavila svoju varijantu modela Toyota Supra! Ovo je prva Toyota na kojoj je radila ova nemačka tjuning kuća.

Toyota Supra by AC Schnitzer

E sad, s jedne strane ovaj projekat nije nešto što je uobičajeno za kompaniju AC Schnitzer. Sa druge strane, nova Toyota Supra veliki broj svojih komponenti deli sa modelom BMW Z4 M40i. Prema tome, ovo i nije tako veliko iznenađenje. Iako je AC Schnitzer jedna od poslednjih tjuning kuća koja je svoju magiju primenila na model Toyota Supra, krajnji rezultat deifinitivno zaslužuje sve pohvale.

Da počnemo od srca modela Toyota Supra, a to je trolitarski, turbo, redni šestocilindraš iz BMW-a. Kod fabričkog modela Supra, on razvija 335 KS i 500 Nm obrtnog momenta. AC Schnitzer je iz njega izvukao 394 KS i 600 Nm obrtnog momenta.

Iako je to skromni porast snage u odnosu na ono što nude druge tjuning kuće, AC Schnitzer se odlučio da igra na sigurno. Tako ova kompanija nudi garanciju od 36 meseci za svoj tjuning. Iako nisu objavljeni precizni podaci, jasno je da ova tjunirana Supra ima bolje ubrzanje i veću maskimalnu brzinu od fabričke varijante.

Osim agregata, kompanija AC Schnitzer je unapredila i zvuk modela Supra, ali i njen dizajn. Potecnijalni kupci će moći da biraju dve izduvne cevi sa prigušivačem od ugljenikovih vlakana ili crnog, nerđajućeg čelika. Unapređeno je i vešanje, a i automobil ima za 25 mm manji klirens od fabričkog. Tu su i nove felne.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery