AktuelnoVesti

Restilizovani Renault Megane Grandcoupe

5.17KPregleda

Prestižni sedan elegantnog dizajna

 

Od lansiranja 2016. godine, prodato je 200.000 Megane GrandCoupe vozila – veoma cenjenog među klijentima sa ukusom za izvrsne limuzine u C klasi. Imajući u vidu da se plasira na tržište trideset zemalja, ovo vozilo yma;ajno doprinosi razvoju Renault brenda na globalnom nivou. Osveženi Megane GrandCoupe ima prefinjeniji dizajn i opremljen je najnovijim tehnologijama za pojačanu bezbednost i još veću udobnost u vožnji.  

 

Renault Megane Grandcoupe

 

Nakon najave Renault Megane eVision Concepta , kao i modela Megane Conquest, odnosno Renault Arkana sada nam iz francuske stiže jedan „tradicionalan“ i provereni sedan.

 

Elegantan dizajn

Novi Mégane GrandCoupe integriše LED tehnologiju 100% Pure Vision, koja se pokazala efikasnija u vožnji. Tu je i karakterističan potpis marke Renault sa svetlima u obliku slova C (C-Shape).

 

Na prednjoj strani vozila nalaze se novi branik i rešetka sa hromiranim elementima. Deflektori su pozicionirani na prednjoj strani lukova točkova radi poboljšane aerodinamike. Bočne strane novog modela Mégane GrandCoupe odlikuje novi dizajn blatobrana, kao i osvetljenje kvaka na vratima.

 

Restilizovani Megane GrandCoupe dostupan u sedam boja spoljašnjosti, uključujući i novu sivu boju – Highland Grey. Dostupni su i novi točkovi od 16 do 18 inča.

 

Renault Megane Grandcoupe

 

Ergonomska, modernizovana i pre svega udobna unutrašnjost vozila

Verovatno najudobniji Megan u ponudi opremljen je digitalnom instrument tablom sa ekranom veličine 10,2 inča (u zavisnosti od verzije). Ona podržava GPS navigaciju (u zavisnosti od zemlje) koja personalizuje iskustvo u vožnji na zanimljiv način.

 

Instrument tabla takođe sadrži (u zavisnosti od nivoa dodatne opreme) novi multimedijalni ekran od 9,3 inča sa dvostruko većom radnom površinom. Ovaj vertiklani ekran modernizuje putnički prostor u odnosu na prethodni Megane GrandCoupe. Novi povezani multimedijski sistem Renault Easy Link objedinjuje čitav niz multimedijalnih sadržaja, navigaciju, informativne elemente i postavke sistema Multi-Sense. Komande sistema za pomoć u vožnji su grupisane na volanu, dok su kontrole na centralnoj konzoli pristupačnije nego li ranije. Pogotovo recimo „displej“ za temperaturu. Sve to naravno radi bolje ergonomije i većeg užitka.

 

Restilizovani Renault Megane GrandCoupe takođe je opremljen samozatamnjujućim unutrašnjim retrovizorom bez ivica, kao i hromiranim završnim slojem na kontrolama klima uređaja. Poptuno nove presvlake upotpunjuju unutrašnjost vozila. Vozač sada ima električno podesivno sedište za udobniji položaj u vožnji.

 

Personalizovano iskustvo u vožnji

Koristeći novi, fluidniji i intuitivniji interfejs, multimedijalni sistem Renault Easy Link koristi iste kodove kao i pametni telefoni i integriše prepoznavanje glasa, telefoniju sa sistemom Android Auto i kompatibilan je sa sistemom Apple CarPlay. Navigacija sa Google pretragom adresa, cenama goriva i informacijama o trenutnom stanju u saobraćaju takođe spadaju u nove funkcije. Sve to je dostupno u zavisnosti od teritorije naravno.

 

Sa četiri režima vožnje (Eco, Comfort, Sport i MySense – u zavisnosti od motora), tehnologija Renault Multi-Sense razvija se na jedan drugačije personalizovan način. Nove funkcije uključuju poboljšanu ergonomiju za veću intiuitivnost i jednostavnija podešavanja, nove boje enterijera vozila, kao i aplikaciju R-Sound za zvuk motora.

 

Digitalni displej instrument table (7 i 10,2 inča) pruža mogućnost prilagođavanja uz pomoć vidžeta, kao što je potrošnja goriva u Eco režimu i snaga u Sport režimu.

 

Novi sistemi pomoći u vožnji za veću sigurnost

Renault Megane GrandCoupe facelift koristi nove sisteme za pomoć u vožnji za sigurniju i prijatniju vožnju:

 

Adaptivni tempomat (Adaptive Cruise Control) sa Stop&Go funkcijom održava razmak sa vozilom koje se nalazi ispred pri određenoj brzini i reguliše ubrzanje i kočenje.

Sistem aktivnog kočenja u slučaju nužde (Active Emergency Braking System) je unapređen prepoznavanjem pešaka. On poboljšava bezbednost tako što upozorava vozača na opasnu situaciju i može asistirati ukoliko vozač ne odreaguje.

Sistem upozorenja pri vožnji unazad (Rear Cross Traffic Alert ) prepoznaje prepreku koja se približava i upozorava vozača kada vozi unazad.

 

Pored toga, funkcija auto-hold na ručnoj kočnici koja omogućava vozaču da ostane u mirovanju bez pritiskanja kočnice poboljšana je radi veće udobnosti u gradskoj vožnji. Novi Megane GrandCoupe nastavlja da integriše sisteme za pomoć koji omogućavaju bezbedniju i udobniju vožnju, kao što su Upozorenje na neželjeni izlazak iz vozne trake (Lane Departure Warning), Upozorenje na pospanost vozača (Drowsiness Alert) i Upozorenje bočnog „mrtvog ugla“ (Blind Spot Warning).

Širok spektar motora unapređen 1.0 TCe motorom

Osveženi Renault Megane GrandCoupe pruža veliki izbor motora, prilagođenih različitim načinima korišćenja i kompatibilnih sa novim propisima u vezi sa standardom Euro 6D FULL.

 

U grupi benzinskih motora, novitet je 1.0 TCe motor sa direktnim ubrizgavanjem u verziji sa 115 ks, sa ručnim menjačem, optimizovanoj za smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2.

 

Motor 1.3 TCe sa filterom za čestice takođe je dostupan u verziji od 140 ks. U ponudi je sa ručnim šestostostepenim menjačem, kao i EDC automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i 7 brzina.

 

U grupi dizel motora, agregat 1.5 Blue dCi sa 115 ks dostupan je takođe u obe varijante transmisije.

 

„Pet godina nakon lansiranja 2016. godine, Renault obnavlja model Mégane GrandCoupe, prestižnu limuzinu elegantnih linija, unapređujući sve odlike koje su ga učinile tako uspešnim u pogledu užitka i udobnosti u vožnji. Novi Mégane GrandCoupe svakom klijentu pruža personalizovano iskustvo u vožnji sa novim tehnologijama kao što su sistem Renault EASY LINK, prefinjenom unutrašnjošću vozila modernog stila i novim, efikasnijim benzinskim motorom 1.0 TCe. Najnovija generacija sistema za pomoć u vožnji upotpunjuje tehnološke funkcije koje nudi novi Mégane GrandCoupe“, izjavio je Marion Humeau, marketing direktor odeljenja za automobile srednje veličine Renault Grupe.Renault Megane Grandcoupe

 

 

3 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery