AktuelnoEco GreenVesti

Renault Megane eVision Concept kao vesnik budućih elektromobila alijanse

1.78KPregleda

Serijska verzija na tržište dolazi 2021.

 

Renault Megane eVision koncept najavljuje stajling električne verzije francuskog predstavnika u C segmentu. Počiva na novoj modularnoj CMF-EV platformi kompanije, na kojoj će biti bazirani budući električni modeli. Ono što je interesantno je da koristi jednu od najtanjih baterija na tržištu.

 

 

Renault Megane eVision pruža uvid u modernu viziju klasičnog hečbeka s petoro vrata. S obzirom da je reč o elektromobilu, nema tradicionalne maske hladnjaka, tako da su dizajneri ovaj prostor iskoristili da naglase atraktivno osvetljenje, uključujući traku od LED dioda, koja se pruža preko čitavog anfasa. Neobični su i useci na haubi, koji praktično kreiraju centralni greben, koji „razbija“ ravne površine.

 

 

Uvučene ručke vrata čine da bokovi izgledaju krajnje uglađeno, a izvlače se kako se vozač ili suvozač približavaju. Koncept počiva na posebno dizajniranim naplacima od 20 cola, koji su u skladu s aerodinamikom karoserije. Zadnja signalna grupa se takođe pruža preko pune širine vozila, s vertikalnim linijama unutar LED trake.

 

 

S mehaničkog aspekta, Megane eVision poseduje bateriju od 60 kWh, dok motor proizvodi 218 ks (160 kW) i 300 Nm obrtnog momenta, koji se šalju na prednje točkove. Ubrzanje do 100 km/h električni Megane obavlja za manje od osam sekundi. Renault nije objavio tačne podatke vezane za autonomiju, ali je sugerisao da se iz Londona do Njukasla (što je distanca od nekih 450 kilometara) može stići „za isto vreme kao i automobilom sa SUS motorom, uključujući i stajanja“.

 

 

Mehanička platforma Megane eVisiona, CMF-EV, činiće bazu za buduća vozila Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse. Krasi je manji prostor za motor od uobičajenog, s obzirom da su elektromotori mnogo kompaktniji od SUS pandana. Baterije se mogu smestiti u vozilo i vertikalno i horizontalno. Pozicioniranje točkova duboko u uglove vozila skraćuje prepuste i donosi više prostora unutar kabine.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery