Vesti

Restilizovana Škoda Superb – prve fotografije bez kamuflaže

Špijunske fotografije

Škoda Superb
3.58KPregleda

Ova godina nam donosi ne samo redizajnirani VW Passat, već i restilizovanu verziju njegovog većeg rođaka, modela Škoda Superb.

Škoda Superb

Već smo imali prilike da vidimo restilizovanu verziju modela Škoda Superb na špijunskim fotografijama. Međutim, taj prototip model je bio prekriven kamuflažom. Ovoga puta su se pojavile špijunske fotografije ovog modela koji gotovo da uopšte nema kamuflažnu foliju. Naime, prekirveni su samo farovi, deo maske (rešetke) hladnjaka i branika.

Dizajn

Međutim, i pored toga nam je jasno da promene neće biti značajne. Farovi će verovatno dobiti nova LED svetla, a maska će biti inspirisana novim koncept modelima. Na ovim fotografijama vidimo i da branik izgleda malo agresivnije, i da je pozicija svetala za maglu promenjena.

Škoda Superb

Što se zadnjeg dela tiče, tu su nova LED svetla sa novom grafikom. Tu je i linija koja ih spaja, koja može biti hromirana, ili može biti svetlosna. Upravo ta svetlosna linija koja povezuje zadnje svetlosne jedinice je novi trend u automobilskoj industriji. Kupcima će na raspolaganju biti dostupno i nekoliko novih boja i nove aluminijumske felne.

Enterijer

Kada je reč o enterijeru, očekuju se manje modifikacije. Tu pre svega mislimo na restilizovanu komandnu tablu i na veće infotejnment ekrane. Naravno, očekujemo i veliku prostranost u kabini i veliki prtljažnik.

Mehanizacija

Kada je reč o agregatima, šuška se da Škoda planira i plug-in hibridnu verziju modela Superb. Prema tome, Škoda Superb ide stopama modela VW Passat. Hibridni model će se sastojati od benzinskog SUS agregata i elektromotora. Velike su šanse da će SUS motor zapravo biti četvorocilindarski radne zapremine 1,4 litara kakav se nalazi u modelu Passat GTE. Taj model razvija 215 konjskih snaga i može da pređe i do 50 kilometara sa jednim punjenjem.

Kupcima će na raspolaganju bit ii unapređene verzije benzinskih i dizel agregata. Među njima je i TSI agregat zapremine 1,5 litara sa tehnologijom deaktivacije cilindra.

Škoda Superb

Premijera

Restilizovana Škoda Superb će svoju premijeru imati na Sajmu automobila u Ženevi, u martu ove godine. Prvi primerci će biti dostavljeni već na leto.

Špijunske fotografije: Carscoops

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery