AktuelnoVesti

Renault Zoe (2020.) prilično mediokritetski na testu „severnog jelena“ (VIDEO)

1.17KPregleda

Prvi prolazak je napravljen pri brzini od 78 km/h bez prethodnog znanja kako će automobil reagovati

 

Srušena su dva čunja, a s obzirom na to da je vozač uvideo da pokušaj neće biti dobar, nije forsirao vraćanje vozila u putanju, tako da je otišao pravo ka ivici staze.

 

Najviša brzina pri kojoj je ostvaren uspešan prozak je iznosila 73 km/h. Nije bilo iznenađujućih pokreta karoserija niti izraženog poskakivanja, a radnja je završena blizu linije drugog niza čunjeva, s tim što podupravljanje nije sprečilo stabilizaciju putanje u izlaznom delu.

Stop svetla se pale kao indikacija aktiviranja elektronskih pomagala, ne iz razloga što vozač pritiska papučicu kočnice.

Prilikom prolaza pri brzini od 74 km/h, Zoe je odgovorio laganim preupravljanjem, odnosno blagim bočnim proklizavanjem zadnjeg točka.

U narednim pokušajima, pri 79 i 81 km/h, ova reakcija je mogla još bolje da se primeti. Preupravljanje je lako eliminisati, delom zbog toga što do njega dolazi postupno, a delom zbog toga što elektronska kontrola stabilnosti sprečava da postane opasno.

 

 

Slalom

Naginjanje karoserije Zoea je izraženije u poređenju s Peugeotom e-208, dok je odziv na volanu sporiji. Sve u svemu, Zoe pruža sigurne reakcije i nema nagoveštaja preupravljanja. Elektronska kontrola stabilnosti se rano uključuje u igru i ne dozvoljava bržu vožnju između čunjeva.

 

Vrele Gume

Izvor. km77.com

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery