AktuelnoVesti

Renault Talisman 2020.

6.96KPregleda

Stiže osveženi Renault Talisman

 

Renault je danas predstavio prve fotografije i obelidanio pojedinosti redizajnuranog Talismana.

 

 

Iako je teško na prvi pogled uočiti promene, ipak one su vidljive ukoliko ga poredimo direktno sa prethodnikom. Na spoljašnjosti se primetne izmene na prednjoj masci i nove svetlosne grupe izvedene u LED tehnologiji.

 

 

Posebno su dizajnirana zadnja sveta koja sada zadiru duboko prema središtu prtljažnika.

 

 

Što se tiče tehnike tu je najviše novina. Prva je u obliku adaptivnih LED Matrix svetala sa sa takođe LED pokazivačima pravca.

 

 

Gama motora Talismana startuje sa 1.33 litarskim benzincem od 160 KS i 270 Nm. Zatim u benzinskoj opciji sledi 1.8 litarski motor sa 225 KS i 300 Nm obrtnog momenta. Malo je neobično, ali bar prema najavama oba benzinca će biti dostupni isključivo sa sedmostepenim EDC menjačem.

 

 

Dizel sektor nudi novi 2.0 turbo dizel sa 160 KS odnosno 200 KS u kombinaciji sa šestostepenim EDC menjačem. U skromnijoj verziji, stiže i sa 1.7 turbo dizelom od 120 ili 150 KS sa manuelnim ili automatskim menjačem.

 

 

Istovremeno sa limuzinom, osveženi Renault Talisman na tržište stiže i u karavan verziji. Kod nas ga možemo očekivati u junu ove godine.

 

U nastavku pročitajte PR saopštenje Renaulta povodom osveženog Talismana

Obaveštenje za medije

26. FEBRUAR 2020.

Obnovljeni Renault TALISMAN:
više tehnologije, više elegancije
• Novi sistem osvetljenja daje odvažniji izgled
• Obnovljena verzija INITIALE PARIS objedinjuje najnapredniju opremu koju Renault može da ponudi
• Multimedijalnim sistemom Renault EASY LINK se upravlja putem 9,3-inčnog dodirnog ekrana smeštenog na armaturnoj ploči i dodatnog 10,2-inčnog ekrana na instrument tabli
• Nova tehnologija za pomoć u vožnji Renault EASY DRIVE uključuje sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama, prednja svetla LED MATRIX Vision i ekskluzivnu šasiju 4CONTROL sa upravljanjem na sva četiri točka i prilagodljivim ogibljenjem
• Nova paleta snažnih i efikasnih motora uključuje i Blue dCi 200 EDC
• Novi Renault Talisman na sprsko tržište stiže u junu 2020.

 

Upečatljiv spoljašnji dizajn

Od samog predstavljanja kupci su Talisman najviše kupovali zbog dizajna. Najnovije modifikacije novog Talismana dodatno ističu njegov stil i privlačnost.
Prednji kraj je sada još prefinjeniji zahvaljujući hromiranim poprečnim umetcima i prednjem braniku drugačijeg profila. Sve verzije novog Talismana su opremljene Full LED svetlima. Adaptivna prednja svetla su opremljena tehnologijom LED MATRIX i dinamičkim pokazivačima smera. Elegantan oblik je istaknut svetlosnim potpisom u obliku slova C, prepoznatljivim obeležjem Renaultovih modela.
Čist i prefinjen dizajn zadnjeg kraja novog Talismana je naglašen Full LED svetlima koja su uokvirena hromom i dinamičkim pokazivačima smera. Antena u obliku peraja morskog psa smeštena pozadi poboljšava kvalitet multimedijalnog sistema novog Talismana, a pri tome mu daje sportskiji izgled.

Novi Talisman je dostupan u paleti novih, jedinstvenih boja, koje uključuju sivu Baltic, crvenu Vintage i sivu Highland. Najnovije izmene čine i novi naplatci Pierre (17”), Stellar (18”) i Sato (19”).
Kako se približava vozilu, vozača pozdravlja sekvencijalno paljenje prednjih svetala i osvetljenja u ručicama vrata, a dok ulazi u automobil pali se i unutrašnja rasveta.

 

Promišljen dizajn unutrašnjosti

Posebna pažnja je posvećena dizajnu unutrašnjosti novog Talismana, sve do najsitnijeg detalja. Novi hromirani umetci ističu oblik središnje konzole koju sada krasi i ambijentalna rasveta, a novi drveni umetci obrađeni da istaknu strukturu drveta na armaturnoj ploči i vratima daju verziji INITIALE PARIS poseban dodir elegancije. Vozač i putnici sada putem sistema MULTI-SENSE mogu da odaberu neku od 8 zadatih boja ambijentalnog osvetljenja i tako prilagode unutrašnjost svom raspoloženju.
Armaturna tabla je još privlačnija zahvaljujući prilagodljivom 10,2-inčnom ekranu koji je deo serijske opreme od nivoa opreme Intens. Postavke sistema MULTI-SENSE omogućavaju potpuno prilagodjavanje ekrana sistema navigacije za jedinstven doživljaj vožnje.
Novi Talisman je udobniji i ergonomičniji nego ranije. To, izmedju ostalog, duguje samozatamnjujućem unutrašnjem retrovizoru bez okvira kao i većim držačima čaša sa hromiranim okvirima i pozadinskim osvetljenjem. Središnja konzola omogućava bežično punjenje telefona, a na komandama za upravljanje klima-uređajem je prikazana temperatura za lakše podešavanje. I na kraju, novi taster „Auto-Hold” zadržava vozilo na mestu kad nije aktivirana parkirna kočnica. Komande tempomata su sada smeštene na upravljaču za još praktičniju upotrebu.
Novi Talisman stavlja naglasak na udobnost i stil. Početni nivo opreme je dostupan sa novim presvlakama, a koža je dostupna kao opcija već od drugog nivoa opreme Intens. Kožne presvlake Riviera dolaze u tri boje: svetlosmedja, kestenjasto smeđa i crna. Nivo opreme INITIALE PARIS u ponudi ima ekskluzivne presvlake od napa kože crne ili svetlosmeđe boje sa šavovima boje konjaka. Na kraju, od paketa opreme Intens kupci mogu da biraju između unutrašnjosti crne ili svetlosive boje.

 

Tehnološke inovacije za više udobnosti i sigurnosti

Novi Talisman je opremljen najnaprednijom tehnologijom za prvorazredni doživljaj vožnje.

Više udobnosti i sigurnosti u vožnji noću
Nakon novog Espacea, novi Talisman je drugi Renaultov model opremljen LED MATRIX Vision svetlima. Inteligentni prilagodljivi sistem osvetljenja povećava sigurnost zahvaljujući većoj efikasnosti u odnosu na tradicionalne LED sisteme. U poredjenju sa starijim modelima, osvetljenje je 50% snažnije, a vidljivost je povećana na 220 m u poredjenju sa 175 m prethodne generacije. Svetlosni snop kontinuirano se prilagođava uslovima na putu i drugim vozačima, što vožnju čini opuštenijom.

 

Vožnja je povezanija nego ranije

Novi Talisman je opremljen Renaultovim ekosistemom EASY CONNECT koji spaja niz aplikacija, kao što je MY Renault, novi multimedijalni sistem Renault EASY LINK i druge povezane usluge kao što su automatska ažuriranja i daljinsko upravljanje funkcijama automobila.
Multimedijalni sistem Renault EASY LINK nudi prilagodljivo i intuitivno okruženje. Vertikalno postavljen 9,3-inčni ekran unosi dašak savremenosti u putnički prostor. Renault EASY LINK uključuje digitalni radio, multimedijalni sistem i sistem za povezivanje sa telefonom kompatibilan sa aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay, kao i navigacioni sistem sa funkcijom pretraživanja adresa putem Googlea, prikazom cena goriva i informacijama o saobraćaju u stvarnom vremenu. U početnom nivou opreme Zen Renault EASY LINK dolazi sa 7-inčnim ekranom i kompatibilan je sa aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay.
Trinaest vrhunskih Bose® zvučnika uključenih u verziju INITIALE PARIS sada dolazi sa pet zadatih načina rada kako bi se osigurao još prijatniji doživljaj zvuka.

 

Sigurniji na putu

Novi Talisman je dodatno poboljšan još naprednijim sistemima za pomoć u vožnji koji omogućavaju autonomnu vožnju drugog nivoa.
Sistem za pomoć u vožnji autoputem i u saobraćajnim gužvama spaja adaptivni tempomat sa sistemom za pomoć pri zadržavanju vozila u središtu saobraćajne trake, koji funkcioniše čak i u krivinama. Ova funkcija prilagođava brzinu između 0 i 160 km/h, održavajući pri tome odgovarajući sigurnosni razmak od vozila ispred. Sistem može automatski da zaustavi i zatim ponovno pokrene automobil unutar tri sekunde bez ikakvog reagovanja vozača.
Aktivni sistem kočenja u nuždi sada prepoznaje pešake i bicikliste.
Osim ovih najnovijih inovacija, novi Talisman je opremljen sistemima za pomoć u vožnji koji vožnju čine sigurnijom i udobnijom. Oni uključuju upozorenje na izlazak iz saobraćajne trake, sistem zadržavanja vozila u saobraćajnoj traci, upozorenje na umor vozača, upozorenje na vozilo u mrtvom uglu koji sada upotrebljava dva radarska senzora smeštena u zadnjem kraju vozila i sistem upozorenja na nadolazeći saobraćaj od pozadi.

 

Brži i udobniji

Novi Talisman je jedino vozilo u klasi opremljeno šasijom 4CONTROL (serijski u verziji INITIALE PARIS). Sistem upravljanja na sva četiri točka 4CONTROL je uvek aktivan i automatski zakreće zadnje točkove. Šasija 4CONTROL novom Talismanu osigurava jedinstveni nivo preciznosti i okretne vozne karakteristike u gradu za vozilo ove veličine.
Šasija 4CONTROL radi u kombinaciji sa prilagodljivim ogibljenjem kako bi osigurala optimalnu stabilnost i udobnost kontinuiranim prilagođavanjem rada amortizera. Sistem je posebno podešen za veću efikasnost i bolju stabilnost prilikom prelaska preko neravnina.

 

Vrhunski motori

Novi Talisman je opremljen Renaultovim dizel motorima homologovanim prema normi WLTP, koji su i čistiji i efikasniji. Svi oni ispunjavaju najstrože ekološke norme i opremljeni su tehnologijom selektivne katalitičke redukcije kao i sistemom ubrizgavanja tečnosti AdBlue® za smanjenje emisija NOx.

 

Blue dCi 120 i 150 RM6 i Blue dCi 200 EDC

Novi Talisman je dostupan sa 1,7-litarskim dizel motorom Blue dCi snage 120 ili 150 KS i 6-stepenim ručnim menjačem. Uz vrlo nisku potrošnju goriva u mešovitoj vožnji – samo 4,9 l/100 km (128 g/km CO2) – idealan je automobil za flotne kupce. Uz ovaj motor, dostupan je i 2,0-litarski dizel motor Blue dCi sa 200 KS, koji snagu prenosi putem 6-stepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom EDC. Ova verzija se odlikuje snažnim ubrzanjima i brzim odzivom, a savršen je za one koji traže vrhunske performanse i zavidno nisku potrošnju goriva – 5,6 l/100 km (146 g/km CO2).

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery