AktuelnoVesti

Renault prodaje fabriku Moskvi

1.36KPregleda

Renault Grupa prodaje vlasništvo nad Renaulta Rusija i njegovog kontrolnog udela u AVTOVAZU

 

 

Upravni odbor Renault Grupe je jednoglasno odobrio potpisivanje sporazuma o prodaji 100 % svojih deonica u Renault Rusiji gradu Moskvi i njenog udela od 67,69 % u AVTOVAZU institutu NAMI (Centralni institut za istraživanje i razvoj automobila i motora). 

 

 

 

Zaključivanje ovih prenosa ne podleže nikakvim uslovima, a prethodno su pribavljena sva potrebna odobrenja.

 

 

Sporazum omogućava Renault Grupi da u određenim razdobljima tokom sledećih šest godina otkupi svoj udeo u AVTOVAZU

 

Danas smo doneli tešku, ali neophodnu odluku kojom nastojimo da odgovorno postupimo prema svojim zaposlenima kojih u Rusiji ima 45.000, da očuvamo efikasno poslovanje Grupe i osiguramo da se u budućnosti vratimo na rusko tržište u drugačijem kontekstu. Verujem da je Renault Grupa sposobna da dodatno ubrza svoju transformaciju i premaši srednjeročne ciljeve”, rekao je Luca de Meo, glavni direktor Renault Grupe.

 

Kao što je najavljeno 23. marta, nadoknada za negotovinsko usklađivanje u iznosu računovodstvene vrednosti konsolidovane nematerijalne imovine, nekretnina, fabrike i opreme kao i goodwilla Grupe u Rusiji bi trebalo da bude evidentirana u rezultatima za prvu polovinu 2022. godine. Na dan 31. decembar 2021. ova vrednost je iznosila 2,195 miliona evra.

 

 

Poslovanje u Rusiji će se zbog toga dekonsolidovati u konsolidovanim financijskim izveštajima Renault Grupe za šestomesečno razdoblje koje se završava 30. juna 2022. i evidentiraće se kao obustavljene aktivnosti u skladu sa zahtevima MSFI-ja 5.

 

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery