AktuelnoVesti

Bentley Bentayga EWB

671Pregleda

Luksuz pa još iznad toga

 

 

Ako je verovati press saopštenju  Britanskog   proizvodjača Bentley, nikada u istoriji auto industrije nike toliko pažnje posvećeno udobnosti putnika na zadnjim sedištetima kao što je to slučaj sa produženim modelom SUV-a Bentayga.

 

 

 

 

Sve počinje povećanim medjuosovinskim razmakom za 180 mm, na 3.175 mm što ukupnu dužinu vozila dovodi do brojke od  5.322 mm.

 

 

Bentley je takodje ponudio konfiguraciju kabine sa četiri plus jednim sedištem pored uobičajenih rešenja sa četiri ili pet mesta za putnike.

 

Inspiracija za sedišta bila su ona iz prve klase putničkih aviona, u ovom slučaju elektropodesiva u 22 kombinacije sa obaranjem naslona  do 40 stepeni.  Inteligentno sedište nezavisno obavlja mikro podešavanja i u masažnoj funkciji sprovodi čak 177 izmena pritiska na šest zona.

 

 

Senzori kontrolištu tempepraturu tela putnika kao i vlažnost površine sedišta

 

Analizom podataka sa sedišta, aktivira se automatski njihovo grejanje ili ventilacija. Drugim rečima, svako sedište je individulalno klimatizovano.

 

 

U obračunu sa vibracijama tokom vožnje Bentley je uspeo da dodatno utiša kabinu u poređenju sa premijum konkurencijom  od 4 do 26 posto , zavisno od položaja sedenja.

 

A da zarad svega ovoga nisu žrtvovane performanse govori i sledeći podatak: Ispod haube je provereni četiri litarski turbo V8 bbenzinac  koji razvija 550 ks i 770 Nm obrtnog momenta.  Do stotke stiže za 4.6 sekundi i dalje do maksimalne autobahn brzine od 290 km/h.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery