Vesti

Renault Megane RS Trophy-R snimljen bez kamuflaže!

Prilikom testiranja na Nirburgringu

Renault Megane RS Trophy-R
2.11KPregleda

Prošlog meseca smo imali prilike da vidimo prototip najavljenog Renault Megane RS Trophy-R prilikom testiranja na Nirburgringu.

Renault Megane RS Trophy-R

Taj prototip je bio prekriven kamuflažnom folijom na vratima i haubi. Kao ni njegovi prethodnici, ni on nije imao drugi red sedišta, te ga nije bilo teško indetifikovati kao Megane RS Trophy-R. Ispostavilo se da smo bili u pravu.

Naime, danas se na internetu pojavio novi video snimak na kojima se vidi performantna verzija modela Megane RS. I to bez ikakve kamuflaže na sebi. Ovaj video snimak je na Youtube podelio kanal Talea Media. Na snimku vidimo kako Megane RS Trophy-R kruži legendardnim Nordsšlajfeom, dok ga u stopu prati automobil sa kamerama. Najverovatnije je u toku bilo snimanje zvaničnog videa.

Nakon toga možemo videti kako ovaj model “napada” “zeleni pakao”, dok u isto vreme čujemo škripu guma i “riku” agregata.

Vidimo da će ovaj model imati crni usisnik za vazduh na haubi i “Trophy-R” natpise na vratima. Takođe vidimo i potpuno crne aluminijumske felne sa niskoprofilnim gumama i slično.

Megane RS Trophy-R modelu su uvek bili usmereni na performanse i što manjoj težini. Verujemo da će tako biti i sa ovim modelom. Osim izbačenih zadnjih sedišta i montiranog “roll-cage”, primetno je i odsustvo LED svetala na braniku. Time će 1,8-litarski četvorocilindraš moći da usisava više vazduha.

Renault Megane RS Trophy-R

Kada već pominjemo agregat da kažemo i da se još uvek ne zna da li će on biti nešto snažniji.

On kod modela Megane RS Trophy razvija 295 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa šestostepenim manuelnim menjačem. Zahvaljujući tome, Megane RS Trophy iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,7 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 260 km/h.  Međutim, čak iako model Megane RS Trophy-R ne dobije dodatnu snagu, on će sigurno biti brži od RS Trophy modela zbog manje težine i ostalih prepravki.

Video: TALEA Media preko Youtube

Fotografije: Youtube/Screenshot

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery