Vesti

Renault Arkana od 2021. godine i na evropskom tržištu!?

Renault Arkana
1.84KPregleda

Renault želi da proširi svoju SUV ponudu na Starom kontinentu, a to će po svemu sudeći učiniti tako što će na evropsko tržište lansirati model Arkana! Podsećamo, taj model je početkom godine premijerno predstavljen kao model za rusko tržište…

Renault Arkana

Naime, Kasai Koupai, jedan od čelnih ljudi kompanije Renault, nedavno je rekao da bi krosover Arkana mogao da stigne u Evropu već od 2021. godine.

Međutim, u odnosu na model koji se prodaje u Rusiji, evropska varijanta će biti nešto unapređenija. Očekuje se i RS Line varijanta, ali i modifikacije na komandnoj tabli.

Naravno, i paleta motora će biti nešto drugačija. Tako se očekuje da atmosferski 1.6-litarski benzinac koji razvijati 112 KS (84 kW), a koji je dostupan u Rusiji, ne nađe svoj put do Evrope. Podsećamo, taj agregat je povezan sa petostepenim manuelnim menjačem preko kog se snaga šalje prednjim točkovima. Njegovo mesto će najverovatnije zauzeti 1.3-litarski TCe agregat koji razvija 148 KS (110 kW). On će biti povezan sa X-Tronic CVT menjačem… Naravno, očekuju se i druge pogonske opcije.  

Oprema sa kojom se model Renault Arkana prodaje u Rusiji je i više nego solidna. On poseduje ekran infotejnment sistema dijagonale 8 inča, ambijentalno osvetljenje, Bose ozvučnje, klimu i slično. Tu su i brojni sistemi bezbednosti. Pogon na svim točkovima je dostupan kao opcija i košta 100.000 rublja, odnosno 1.554 evra.

Renault Arkana

Renault Arkana se u Rusiji prodaje po početnoj ceni od 14.340 evra. Taj model sa agregatom koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Daimler košta 17.378 evra. Ako zaista dođe do evropskog tržišta, u gami francuskog proizvođača će biti pozicioniran između modela Captur i Kadjar.

Više o modelu Renault Arkana pročitajte ovde.

Renault Arkana

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery