Vesti

FCA i PSA grupacija navodno pregovoaraju o spajanju!

Da li ćemo dobiti novog giganta automobilske industrije!?

FCA i PSA
1.54KPregleda

Prema najnovijim informacijama, FCA i PSA grupacije trenunto vode pregovore o potencijalnom spajanju. Naravno, ako do toga zaista dođe, onda bi nastala koalcija koja bi bila transatlantski automobilski gigant!

FCA i PSA

Pozivajući se na izvore koji su upoznati sa ovom temom, WallStreet Journal prenosi da je jedna od mogućnosti da se ove dve kompanije spoje u jednu. Na taj način bi one imale jednaki udeo vlasništva. Tako bi izvršni direktor PSA grupacije, Karlos Tavarez postao izvršni direktor nove alijanse, dok bi Džon Elkan, trenunti predsednik FCA grupacije, zauzeo istu poziciju u alijansi.

Izvori navode i da pregovori teku u najboljem redu, ali i da se i dalje razmišlja o nekim drugim opcijama. To znači da nema nikakve garancije da će se ova dva giganta autoindustrije na kraju i dogovoriti.

FCA i PSA

Ova informacija se pojavila svega nekoliko meseci nakon vesti o pregovorima FCA grupacije i kompanije Renualt. Međutim, ti pregovori su propali, najviše zbog francuske Vlade. Takođe, ni kompanije Nissan, partner kompanije Renault, nije podržala te pregovore.

Od tada je FCA ostavila “otvorena vrata” za nastavak pregovora, ali do njih nije došlo. Sa druge strane, PSA grupacije je prišla FCA grupaciji sa predologom o spajanju, što je FCA grupacija odbila.

Potencijalnim spajanjem FCA i PSA bi nastala gigantska auto kompanija. Na taj način bi se smanjili troškovi obema kompanijama. Ova dva proizvođača su tokom prošle godine ukupno prodala 8,7 miliona vozila. Time bi se nova kompanija našla na četvrtom mestu po broju prodatih automobila, ispred General Motors-a.

FCA i PSA

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery