970_250_eko
Vesti

Prvi pogled u kabinu modela Aston Martin DBX!

Poznata i cena po kojoj će se prodavati

Aston Martin DBX
1.19KPregleda

Aston Martin se polako sprema da predstavi prvi krosover model u svojoj istoriji. DBX će svoju premijeru imati u Pekingu, 20. novembra.  

Aston Martin DBX

Kako bi uzbuđenje oko premijere bilo što veće, britanski proizvođač automobila je objavio i cenu po kojoj će se ovaj model prodavati. Sada znamo da će Aston Martin DBX u Nemačkoj koštati 193.500 evra. On će u Americi imati uvodnu cenu od 189.900 dolara, a u Japanu 22.995.000 jena. To znači da će DBX biti značajno skuplji od modela Bentley Bentayga.

Osim cene, Aston Martin je objavio i prvu zvaničnu fotografiju eneterijera. Na njoj vidimo da će ovaj krosover imati kožom presvučen volan, u dve boje. Iza volana smeštena je potpunu digitalna instrument tabla sa velikim ekranom. Na centralnoj konzoli, izrađenoj od drveta, se ističe veliki ekran infotejnment sistema, otvori za vazduh i fizičke kontrole klimatizacije i slično.

Aston Martin DBX

Ističe se još i panorama stakleni krov, detalji od premijum kože i presvlaka od alkantare. I putnici na zadnjoj klupi će moći da uživaju u klimi, jer će ona biti dvozonska.

Iako je britanska kompanija bila škrta na detaljima, ona je obećala da će DBX imati vodeći prostor na prednjim i zadnjim sedištima u klasi.

Kao što već znamo, Aston Martin DBX će imati četvorolitarski twin-turbo V8 agregat koji potiče iz AMG-a. On razvija 542 KS (405 kW) i 700 Nm obrtnog momenta. Predstavnici kompanije su naveli da je taj agregat modelu DBX omogućio da krug na stazi Nirburgring pređe za manje od osam minuta. Takođe, on je pritom postigao maksimalnu brzinu od 290 km/h.

Aston Martin DBX

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery