Vesti

Hyundai Veloster N je performantni automobil godine!

Video

Road & Track PCOTY takmičenje
957Pregleda

Kako se godina približava kraju, tako počinju izbori i takmičenja za neku vrstu “automobila godine”. Mnoga ta takmičenja organizuju automobilski magazini, a jedno od najinteresantnijih je ono koje organizuju kolege iz magazina Road & Track.

Road & Track PCOTY takmičenje

Takmičenje koje oni organizuju zove se “Performantni automobil godine” (PCOTY), a ove godine je u njemu učestovalo 11 automobila. Oni su svoje snage odmerili na stazi Thunderhill Raceway Park u Kaliforniji. Nakon te “prve runde”, ostalo je samo šest automobila, koji su se uputili krivudavim putevima Nevade. Na kraju te vožnje, proglašen je pobednik.

Tokom prethodnih godina, takmičanje se vodilu u obrnutom redosledu. Prvo su automobili voženi na putevima, a onda je o pobedniku odlučivala staza. U svakom slučaju, kolege iz Road & Track magazina su dobili priliku da provozaju neke od trenutno najboljih sportskih automobila na tržištu. Imajmo na umu da ovde ne učestvuju hiper automobili. Međutim, u prošlosti je to pravilo par puta izbegavano, te smo tako prošle godine na ovom takmičenju imali priliku da vidimo i model McLaren Senna.

 

I ove godine su automobili bili i te kako različiti. Njihova cena kreće se od 30.000 (Hyundai Veloster N) fo 332.000 dolara (McLaren 600LT Spider). Takođe, i njihova snaga se drastično razlikuje, od 181 do 630 KS!

Ovo je lista automobila koji su bili u konkurenicji za ovu nagradu:

BMW M2 Competition, Chevrolet Corvette, Hyundai Veloster N, Lamborghini Huracan Evo, Lexus RC F Track, Lotus Evora GT, Mazda Miata RF Club, McLaren 600LT Spider, Nissan GT-R NISMO, Porsche 911 i Toyota Supra.

Road & Track PCOTY takmičenje

Kriterijumi koji su odredili pobednika nisu bili samo brzina i vreme postignuto na stazi (iako se i to računa). Naime, na odluku žirija je uticala i dinamika vožnje, odnosno koliko su automobili zabavni za vožnju, kako na stazi, tako i van nje.

Road & Track PCOTY takmičenje

Svako od nas bi bio zadovoljan da u svojoj garži ima bilo koji od ovih automobila, zar ne? Ipak, performantni automobil 2020. godine po mišljenju magazine Road & Track jeste Hyundai Veloster N!

Road & Track PCOTY takmičenje

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery