Vesti

Prve fotografije modela Bugatti Centodieci!

Omaž modelu EB110 Super Sport

Bugatti Centodieci
2.4KPregleda

Na internetu su se danas pojavile fotografije na kojima možemo videti kako izgleda Bugatti Centodieci. Reč je o automobili koji predstavlja omaž modelu EB110 Super Sport. Taj model će premijerno biti predstavljen sutra.

Bugatti Centodieci

Reč je o modelu ograničenog izdanja, koji predstavlja omaž legendarnom Bugatti EB110 SS. Na fotografijama se vidi Centodieci uslikan u postrojenju francuskog proizvođača. Vozilo je bazirano na modelu Chiron, ali ima jedinstvenu karoseriju koja u neku ruku podseća na model Bugatti EB110 Super Sport.

Na prednjem delu modela ovog Bugatti Centodieci modela ističe se maksa u obliku potokovice. Ona je znatno manja nego maska (gril) koja se nalazi na modelu Chiron. Tu su i redizajnirani usisnici za vazduh i prednji spliter od ugljenikovih vlakana. Tu su i neverovatno uski LED farovi.

Što se bočnih starana tiče, one su odvažne kao i prednji deo. Ističu se crno-bele felne iza kojih se kriju crvena kočiona klešta. Verovatno najveća sličnost sa modelom EB110 Super Sport jesu okrugle rupe iza prozora, ali one po svemu sudeći nemaju nikakvu svrhu.

Nedavni izveštaji sugerišu da će proizvodnja Bugatti Centodieci modela biti ograničena na svega 10 primeraka. Svaki od njih će se, kako se navodi, prodavati po ceni od 8,9 miliona dolara.

Srce ovog modela je osmolitarski quad-turbo W16 agregat kakav se nalazi i kod modela Chiron. Taj agregat razvija impresivnih 1.479 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, Chiron iz mesta do 100 km/h ubrzava za 2,4 sekundi i postiže maskimalnu brzinu od 420 km/h.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery