Predstavljamo

Predstavljen je Volkswagen T-Roc Cabriolet!

Krosover za ljubitelje automobila sa otvorenim krovom

VW T-Roc Cabriolet
440Pregleda

Volkswagen je i zvanično predstavio potpuno novi T-Roc Cabriolet model. Njegova javna premijera zakazana je za Sajam automobila u Frankfurtu.

VW T-Roc Cabriolet

Krosover modeli sa otvorenim krovom su odvuek izgledali nekako čudno… Izuzetak nije ni VW T-Roc Cabriolet. On će biti jedini kabriolet model u gami nemačkog proizvođača i to u doglednoj budućnosti. Zvanično će biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru.

Naime, umesto da jednostavno ukloni krov sa standardnog T-Roc modela, Volkswagen je drastično izmenio strukturu i karoseriju tog modela. Zapravo, međuosovinsko rastojanje ovog modela je za 37 mm duže nego kod standardnog T-Roc modela. Dužina je veća za 34 mm. Takođe, T-Roc Convertible ima ojačanje na podvozju, bočnim panelima, vratima i okviru vetrobranskog stakla. Sve bi to trebalo da nadoknadi odsustvo krova.

Sklapajući meki krov je razvijen od strane kompanije Volkswagen i sklapa se za samo 9 sekundi. Pri brzinama do 30,5 km/h. Ima sličnu konstrukciju kao krov modela Golf Cabriolet. Naravno, zbog krova je zapremina prtljažnog prostora manja i iznosi 161 litar. Standardni T-Roc ima prtljažnik zapremine 284 litara.

Nemački proizvođač će novi T-Roc Cabriolet prodavati sa novim trocilindarskim benzinskim agregatom. On ima zapreminu od jednog litra i razvija 113 KS. U ponudi će biti i četvorocilindarski agregat zapremine 1..5 litara koji razvija 148 KS. Drugi agregat je povezan samo sa sedmostpenim automatskim menjačem, dok je prvi uparen sa šestostepenim manuelnim.  

Biće dostupna dva paketa dizajna. Prvi, nazvan Style paket podrazumeva felne od 17 cola, ambijentalno osvetljenje i kožu u enterijeru. Dostupan će biti i R-Line paket koji pored ovoga dodaje i svetla za maglu, sportksa sedišta i slično.

Šta vi mislite o krosover modelima koji su pretvoreni u kabriolet?

VW T-Roc Cabriolet

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery