Vesti

Honda obustavlja proizvodnju automobila u Argentini!

Umesto toga, fokus proizvodnje će biti usmeren ka motociklima

Predstavnici kompanije Honda
1.14KPregleda

Početkom ove godine predstavnici kompanije Honda su najavili da će japanski proizvođač obustaviti proizvodnju svojih automobila u Velikoj Britaniji i Turskoj od 2021. godine. Međutim, sada se pojavilo i saopštenje u kom se navodi da će proizvodnja Honda automobila biti obustavljena i u Argentnini i to već od sledeće godine.

Predstavnici kompanije Honda

Zvaničnici ogranka kompanije Honda u Argrntini, gde se trenutno proizvode i automobili i motocikli, saopštili su da će uskoro biti obustavljena proizvodnja modela HR-V u Buenos Ajresu.

Od 31. maja 2020. godine, ovo postrojenje će se fokusirati na proizvodnju motocikala. Trenutno se tamo proizvode modeli Wave, CG150 i XR150L.

Ovaj potez je donesen kao deo planova kompanije Honda da „ojača svoju strukturu poslovanja u automobilskojh industriji“. U prevodu, to znači da japanski proizvođač želi da optimizuje proizvodnju svojih automobila na globalnom nivou.

Honda je u Argentini proizvodila automobile od 2011. godine (City i HR-V). Sa druge strane, motocikli se u tom postrojenju proizvode još od 2006. godine. Predstavnici kompanije saopštili su da će Honda nastaviti da prodaje i servisira automobile u toj južnoameričkoj zemlji.

Postrojenje u Kampani u blizini Buenos Ajresa ima oko 1.000 zaposlenih. Sudbina oko polovine njih još uvek je neizvesna. Kako prenosi agencija Rojters, Honda namerava da onima koji su bili deo proizvodnje automobila isplati otpremninu.

Predstavnici kompanije Honda

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery