AktuelnoVesti

Proizvodnja se stabilizuje

1.73KPregleda

Nestašica poluprovodnika popušta

 

 

Zastoji proizvodnje, nestašica automobila i tržišni haos koji je uslovio i nagli skok cena automobila, bar po rečima odgovornih u Mercedesu verovatno postaju deo ružne prošlosti.

 

 

Mercedes Benz AG, Daimler Truck Holding AG i BMW AG su među proizvođačima automobila koji sada dobijaju dovoljno visokotehnoloških komponenti za proizvodnju u punom kapacitetu nakon što su mesecima doživljavali teške zastoje, piše Bloomberg.

 

Proboj dolazi ranije nego što su kompanije predvidele i označava svetlu tačku za industriju koja se suočava sa sve lošijom ekonomijom i inflacijom dok upravlja istorijskom tranzicijom na proizvodnju električnih vozila. Proizvođači se nadaju poboljšanju u snabdevanju čipovima, ali još uvek se suzdržavaju da saopšte da je situacija dobra.

 

„Još uvek pratimo situaciju iz nedelje u nedelju, ali do sada, u suštini širom sveta, nismo imali problema sa vođenjem proizvodnje“, rekao je Joerg Burzer, Mercedesov šef proizvodnje i upravljanja lancem snabdevanja. Problemi sa snabdevanjem se javljaju „tu i tamo“, rekao je, „ali ne mogu da se porede sa onim što je bilo prošle godine.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery