Vesti

Da li će Lamborghini ikada konstruisati moderni LM002?

Stefano Domenikali potvrdio da je italijanski proizvođač hteo modernu interpretaciju modela LM002

Lamborghini LM002 / Stefano Domenikali
2.12KPregleda

Izvršni direktor kompanije Lamborghini, Stefano Domenikali, otkrio je da je italijanski proizvođač automobila zaista razmišljao o tome da konstruiše pravi off-road automobil koji bi pratio filozofiju legendardnog LM002.

Lamborghini LM002 / Stefano Domenikali

Međutim, uprkos tome, zvaničnici kompanije su se odlučili za model Urus. Iako je Urus SUV model, on je za razliku od modela LM002, orijentisan na performanse na putevima i udobnost. Prema tome, iako ga smatramo naslednikom modela LM002, on zapravo to nije. To znaju i čelnici kompanije Lamborghini. Kako je naveo Domenikali, kompanija na čijem je čelu je dugo vremena razmišljala o tome da konstruiše pravog naslednika legendardnog „Rambo Lambo“ modela.

Lamborghini LM002 / Stefano Domenikali

Međutim, Domenikali nije otkrio da li je takvo vozilo još uvek u planovima kompanije. Naime, ako bi čelnici „razjarenog bika“ odlučili da konsturišu pravi off-road model, on bi, verujemo, zaista dobro prošao na tržištu. Zamislite samo vozilo sa izvanrednim off-road sposobnostima čije je srce V8, V10 ili V12 agregat, a koje nosi značku „razjarenog bika“.  

Lamborghini LM002 / Stefano Domenikali

Takođe, cene originalnog LM002 modela su tokom prethodnih nekoliko godina izuzetno porasle zahvaljujući velikoj potranžnji. Prema tome, Lamborghini bi svakako imao bazu klijenata koji bi hteli ekstremni Lamborghini SUV.

LM002 se proizvodio u periodu između 1986. i 1993. godine. Konstruisano je ukupno 328 primeraka. Pored „kockaste“ spoljašnjosti zbog koje je ovaj model imao aerodinamiku jedne cigle, LM002 je postao popularan zahvaljujući svojim off-road sposobnostima. Njegovoj popularnosi je svakako doprineo i atmosferski 5,2-litarski V12 agregat iz modela Countach. Kao opcija je bio dostupan i 7,2-litarski V12 kojeg je Lamborghini ugrađivao u svoja plovila.

U svakom slučaju, koliko god da je impresivan Urus, zaista bismo voleli da vidimo i modernu interpretaciju modela LM002.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery