AktuelnoVesti

Premijum marke Stellantisa – Alfa Romeo, DS i Lancia zajednički razvijaju nove modele

4.18KPregleda

Sve tri marke će dobiti posebne pogonske sklopove i tehnologije

 

Januara 16. 2021., dobili smo novoformiranu kompaniju Stellantis, koja je oficijelno četvrti po veličini proizvođač automobila na svetu. Novi konglomerat, koji pod svojim krovom ima više od 10 automobilskih marki, obećao je da će svaka od njih dobiti svoju šansu. Sada se ispostavlja da će doći do internog udruživanja nekih proizvođača u cilju razvijanja novih modela.

 

Po najnovijem izveštaju, tri premijum marke u okviru Stellantisa – DS, Lancia i Alfa Romeo, radiće zajednički na razvoju nove generacije automobila, koji će biti lansirani 2024. Direktorka DS-a zadužena za nove proizvode, potvrdila je da će ova tri brenda raspolagati pogonskim sistemima i tehnologijama koji neće biti dostupni za „mejnstrim“ modele Stellantisa.

 

 

„Radimo zajedno s našim italijanskim kolegama na specifičnim premijum standardima, pogonima i detaljima, da bi premijum marke diferencirali u odnosu na ’mejnstrim’ brendove“, rekla je Marion David tokom premijere DS4.

 

Modeli koje su Lancia, Alfa Romeo i DS separatno planirali za lansiranje u narednih par godina, biće razvijeni i plasirani na tržište. Generacija automobila koja dolazi sledeća će demonstrirati pun potencijal sinergija u okviru novoformirane kompanije.

 

„Modeli koji su već bili u razvoju će nastaviti da se razivijaju i biće lansirani“, pojasnila je David. „A zatim, što se sledeće generacije tiče, fokusirani smo na stvaranje sinergija koje i jesu razlog spajanja kompanija.“

 

Šta to sve zapravo znači? Lancia će sigurno dobiti novu platformu s novim tehnologijama i proširiti ponudu s trenutnog Ypsilona, mada ne treba očekivati da se „rasprostrani“ po mnoštvu segmenata, bar ne inicijalno. Ipak, ne treba zaboraviti da je Lancia u Italiji sa samo jednim modelom u ponudi prošle godine nadmašila evropsku prodaju Alfe Romeo, tako da potencijal definitivno postoji.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Koje crne promene…ovaj DS4 je u stvari prepakovana Opel Astra. Pogledajte samo zadnji deo krova i raspored instrumenata unutra. Da, ubaceni su PSA motori, PSA elektronika i nova tabla, ali se koreni ne mogu sakriti.
    Lancia??? Pa to je mrtav brend koji se drzi za taj mali Ypsilon.
    Kratkorocni izlaz za Alfu i Lanciu bio bi pocetak proizvodnje 2 ikone – Giuliette i Delte. Mozda bi prepakovana Astra oped mogla da da neki rezultat. Malo nove plastike, stilizacija, proverena mehanika i eto 2 hita u 6 meseci.
    AlfaRomeo mora da nadje nacina da ucini Giuliu dostupnijom sirokim masama, jedno od mogucih resenja je da se ubaci neki slabiji benzinac od 150ak konja. Cena od 25000eur za Giuliu 150ks mogla bi da dovuce nove kupce.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery