Vesti

Prelepi Ferrari J50 na prodaju!

Ovaj primerak je jedan od ukupno 10 proizvedenih

Ferrari J50
1.28KPregleda

Tokom prethodne decenije je nekoliko prelepih super automobila prošlo kroz kapije proizvođača iz Maranela. Tu pre svega mislimo na modele kao što su Ferrari LaFerrari i 488 Pista. Međutim, po mišljenju mnogih, najlepši serijski model koji je konstruisan u Maranelu u nedavnoj prošlosti je Ferrari J50.

Ferrari J50

Ovaj model je kreiran kako bi Ferrari proslavio 50 godina na japanskom tržištu za koje je i namenjen. Ferrari J50 je baziran na modelu 488 Spider i ima jedinstvenu karoseriju. Proizvodnja je bila ograničena na svega 10 primeraka, a jedan od njih se sada prodaje.

Naime, nedavno se na internetu pojavio oglas u kojem se navodi da je Ferrari J50 na prodaju. Detalja ima veoma malo, ali se navodi da automobil nalazi u Japanu, te da skoro uopšte nije vožen.

Ferrari nikada nije objavio cenu po kojoj je prodavao model J50. Veruje se da se ta cifra kretala između 2 i 3 miliona evra. Cena modela koji se prodaje takođe nije poznata. Navodi se samo da se ona može saznati kada se kontaktira vlasnik. Međutim, s obzirom da je reč o egzotičnom automobilu koji je bio u ograničenoj proizvodnji, veruje se da je cena veća nego što je bila kada je automobil kupljen iz fabrike.

Ferrari J50

680 konjskih snaga i pogon na zadnje točkove!

Kao što smo već napomenuli, Ferrari J50 je baziran na modelu 488 Spider. To znači da ga pokreće 3,9-litarski V8 twin-turbo agregat koji razvija 680 konjskih snaga. Ovaj model ima pogon na zadnje točkove, a iako je enterijer gotovo identičan onom na modelu 488, karoserija je potpuno jedinstvena.

Ferrari J50

Svaki panel karoserije je praktično nov. Na prednjem delu se ističe široka maska (grill) i uski farovi. Tu je i hauba sa dva masivna usisnika za vazduh. Pored toga, Ferrari J50 je postavljen na jedinstvene felne.

Neki bi možda rekli da je ovaj model način na koji je Ferrari hteo da izvuče novac od klijenata, te da je samo “modifikovani” 488 Spider. Međutim, za ljubitelje Ferrari automobila Ferrari J50 je remek-delo. I to veoma brzo remek-delo.

Ferrari J50Ferrari J50

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery