Predstavljamo

Predstavljeni su „osveženi“ Mercedes-Benz GLE Coupe i Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe

Više luksuza, još bolji coupe

Mercedes-Benz GLE Coupe i Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+
3KPregleda

Danas su premijerno predstavljeni Mercedes-Benz GLE Coupe i njegova AMG verzija. Oni usklađuju sportski duh i eleganciju sa inženjerstvom novog velikog premijum SUV modela brenda Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz GLE Coupe i Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+

Spoljašnji dizajn i dimenzije

Novi GLE Coupé poseduje dužinu od 4939 mm i širinu od 2010 mm. To znači da je za 39 mm duži i 7 mm širi od prethodnika. Međuosovinsko rastojanje se povećalo za 20 mm u poređenju sa prethodnim modelom. Međutim, ono je i dalje za 60 mm manje u odnosu na GLE.  To doprinosi boljem sportskom ponašanju vozila kao i boljem izgledu vozila. Proporcije stoga naglašavaju dinamičnost modela GLE Coupe. 

Izgled prednjeg dela kombinuje karakteristike Mercedes-Benz SUV porodice vozila sa jasnim coupe atributima: dijamantska maska hladnjaka sa jednom lamelom pokazuje pripadnost ostalim coupe modelima u portfoliju brenda Mercedes-Benz. Otvori na lameli u isto vreme definišu SUV karakter, kao i ukrasna hromirana zaštita podstroja visokog sjaja ispod prednjeg branika. Sa AMG Line opremom maska hladnjaka se proširuje u prepoznatljiv A oblik, dok su iglice u masci hladnjaka naglašene hromiranom gornjom površinom.

Glavna svetla u standardnoj opremi su izvedena kao potpuno LED svetla.

Vetrobransko staklo napred pod manjim uglom ne samo da čini da vozilo izgleda dinamičnije; već se takođe bolje uklapa u liniju krova koja pada ka nazad i doprinosi utisku harmonične elegancije. Ispod kabine bočna strana je namerno stilizovana mekano i sa naglaskom na površine i efikasno naglašava točkove u ravni bokova vozila (19 do 22 inča). Crne plastične zaštite na koševima točkova (kod AMG Line opreme u boji vozila) i opcioni pragovi naglašavaju SUV karakter vozila.

Dinamičnost coupe linije je posebno upečatljiva u dizajnu zadnje strane vozila. Ispod C-stuba jaki bokovi se šire iz tela vozila, počev od zadnjih vrata i obuhvatajući i zadnju svetlosnu grupu. Jaki zadnji bokovi vozila pružaju GLE Coupé-u njegov snažan, spreman za akciju izgled. Zajedno sa tankim i izduženim zadnjim svetlima naglašava se širina zadnjeg dela vozila. Nezavisna dvodelna zadnja svetla odgovaraju karakteru vozila po danu i noću i uklapaju se u dizajn Mercedes-Benz SUV zadnje svetlosne grupe svojim prepoznatljivim zaobljenim uskim okvirom. Ravan prelaz poklopca prtljažnika u branik i nosač tablice u braniku iznad hromirane zadnje ukrasne zaštite podvozja visokog sjaja i integrisanih ukrasnih elemenata  kompletiraju sintezu coupé-a i SUV-a.

Enterijer

Unutrašnjost novog modela GLE Coupe deli brojne zajedničke karakteristike sa drugim modelima u novoj premijum-SUV porodici sa jasnim naglaskom na sportskom aspektu.

Moderni kokpit sa dva velika ekrana dijagonale 12.3 inča /31.2 cm i upadljivo oblikovana komandna tabla, horizontalno podeljena ukrasnim elementom koja se glatko i bez prekida utapa u oplatu vrata, izgleda poznato. Gornja površina je pokrivena ARTICO veštačkom kožom u standardu kod GLE Coupé-a.

Sportski duh je naglašen zahvaljujući sportskim sedištima koja su deo standardne opreme i koja pružaju izuzetno dobru bočnu podršku telu putnika sa ARTICO presvlakama i novim sportskim upravljačem presvučenim Nappa kožom, što je takođe deo standardne opreme.

SUV osećaj je obezbeđen dizajnom centralne konzole koja je visoka sa upečatljivim ručicama za držanje. Visok kvalitet stilizacije i obrade svih površina u unutrašnjosti vozila kao i impresivna ergonomija prenose utisak modernizma i luksuza. Naravno, postoje i obimne opcije za individualizaciju u izboru dekorativnih opcija i materijala, koji mogu podići standardno sportski dizajn GLE Coupe-a na potpuno nov nivo i ujedno demonstrirati kvalitet ručne izrade originalnih luksuznih proizvoda. Presvlake sedišta u kombinaciji koža/nappa kao i oplate vrata u kombinaciji boja “classic red/black” su ekskluzivno dostupne za coupe.

Mehanizacija

Prilikom uvođenja na tržište model će pokretati snažni dizel motor sa šest cilindara sa oznakama 350 d i 400 d. Kombinovana potrošnja goriva je 8.0-7.5 l/100 km, a kombinovana CO2 emisija 221-197 g/km. Zajedno sa novim 4MATIC sistemom koji obezbeđuje obrtni moment u skladu sa potrebama i sa 60 mm kraćim među osovinskim rastojanjem u odnosu na GLE SUV obezbeđuje se prijatan doživljaj vožnje. 

Benzinska verzija će biti dostupna prilikom uvođenja na tržište u obliku modela Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé (kombinovana potrošnja goriva 9.3 l/100 km, kombinovana CO2 emisija 212 g/km)1. Pripreme su u toku za plug-in-hibrid verziju sa praktičnim dometom sa nultom lokalnom emisijom baš kao i kod modela GLE SUV.

Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupe

Novi Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ Coupé je jedinstvena kombinacija sportske elegancije i snažnih performansi sa dobrim off-road sposobnostima. Impresivna agilnost je garantovana snažnim linijskim benzinskim motorom sa šest cilindara sa 48 voltnom tehnologijom. Tome doprinosi i potpuno varijabilni AMG Performance 4MATIC+ pogon na sve točkove. Agregat je povezan sa  AMG SPEEDSHIFT TCT 9G 9-stepenim automatskim menjačem

Ovaj model ima za 60 mm kraće međuosovinsko rastojanje u odnosu na SUV varijantu. Unapređena dinamika u vožnji takođe dolazi od AMG-specifičnih programa vožnje i AMG RIDE CONTROL+ sistema vazdušnog oslanjanja sa stabilizirajućim elektro mehaničkim AMG ACTIVE RIDE CONTROL sistemom. AMG-specifična maska hladnjaka vizuelno naglašava pripadnost AMG porodici Coupé-a. Uz sve ovo, Coupé visokih performansi nudi sve prednosti Mercedes SUV vozila: obiman prostor za putnike i prtljag, obimne bezbednosne funkcije i superioran nivo trakcije na vlažnim ili peskovitim površinama kao i u zimskim uslovima na putevima.

Mercedes-Benz GLE Coupé, kao i AMG verzija, biće predstavljeni javnosti po prvi put na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu (12.-22.09.2019). Ovi modeli će u dilerstva stići na proleće 2020.godine.

Mercedes-Benz GLE Coupe i Mercedes-AMG GLE 53 4Matic+

PR Saopštenje: Mercedes-Benz

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery