Vesti

Predstavljena nova Toyota Corolla, i to u hečbek i karavan verziji!

Pariz 2018

1.41KPregleda

Auris je mrtav, živela Corrola! Toyota je rešila da u život vrati legendarnu oznaku Corolla, koja će se u modernoj interpretaciji u Evropi prodavati u dve varijante karoserije, hečbek sa petoro vrata i karavan.

Nova Corolla takođe predstavlja debi strategije kompanije o plasiranju hibridnih vozila, te će se i jedna i druga varijanta ovog modela prodavati i sa dva hibridna pogonska sklopa. Pored toga, nova Corolla će biti dostupna sa samo jednim konvencionalnim agregatom, a reč je o benzincu radne zapremine 1,2 litara sa turbo punjačem koji razvija 114 konjskih snaga.

Hibridni pogonski sklopovi se sastoje od agregata radne zapremine 1,8 litara koji razvija 120 konjskih snaga i dvolitarskog agregata koji razvija 177 „konja“. Prvi je orijentisan na ekonomičnost, te iz kompanije navode da taj agregat emituje malu količinu izduvnih gasova.

Naime, benzinski agregat radne zapremine 1,8 litara razvija 120 konjskih snaga i 142 Nm obrtnog momenta, dok elektromotor razvija dodatnih 70 konjskih snaga (53 kW) i 163 Nm obrtnog momenta.

Sa druge strane, dvolitarski agregat razvija 177 konjskih snaga i 192 Nm obrtnog momenta, uz asistenciju malog elektromotora. On je namenjen kupcima koji žele da uživaju u vožnji, s obzirom da je dosta snažniji.

Nova Corolla je bazirana na novoj TNGA GA-C platformi kod koje je centar gravitacije niži za 10 mm. U svakom slučaju, nova Corolla je za 58 mm duža od modela kojeg menja, a ono što je još važnije jeste da je međuosovinsko rastojanje veće za 100 mm, te sada iznosi 2.700 mm.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery