Sajam automobila u Frankfurtu

Audi RS7 Sportback – prelepa “raketa” iz Ingloštata!

Od 0 do 100 km/h za samo 3,6 sekundi!

Audi RS7 Sportback
2.65KPregleda

U Frankfurtu je debitovao potpuno novi Audi RS7 Sportback! Ova nova performantna mašina iz Inloštata izgleda kao RS6 Avant, ali u Sportback varijanti karoserije.

Audi RS7 Sportback

Ispod haube modela Audi RS7 Sportback krije se poznati četvorolitarski twin-turbo V8 agregat. Njemu asistira elektrosistem od 48V, kao kod modela RS6 Avant. Ovaj agregat kod modela RS7 Sportback razvija ukupno 592 KS i 800 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući ovome, ova prelepa raketa nemačkog brenda do “stotke” ubrzava za samo 3,6 sekudni. Maksimalna brzina koju postiže je elektronski ograničena na 250 km/h.

Za one koji žele nešto veću maksimalnu brzinu tu je Dynamic paket opreme. Sa tim paketom, Audi RS7 postiže maksimalnu brzinu od 280 km/h, a sa Dynamic Plus paketom 305 km/h.

Audi RS7 Sportback

Predstavnici kompanije navode da elektrosistem može da prikupi i do 12 kW energije pri laganom ubrzanju. Ta energija se šalje u litijum-jonsku bateriju. Naime, kada god se kreće pri brzini od 55 do 160 km/h, agregat počinje da skuplja energiju, i automobil “krstari” sa ugašenim agregatom. Čim vozač pritisne papučicu gasa, starter-alternator ponovo uključuje V8 agregat.

Efikasnošću modela RS7 Sportback doprinosi i sistem koji deaktivira cilindre. Ovaj model je opmreljen adaptivnim vazdušnim vešanjem koje ima tri režima. Normalni režim podrazumeva da Audi RS7 bude za 20 mm bliže tlu od modela A7 Sportback. Pri brzinama većim od 120 km/h vešanje se spušta za još 10 mm. Dostupan je i “Lift” režim koji automobil diže za 20 mm, što je prilično korisno pri prelasku preko neravnina i ivičnjika.

Kada je o kočnicama reč, na prednjoj osovini se nalaze diskovi od 420 mm, a na zadnjoj od 370 mm. Kao opcija su dostupne i keramičke kočnice sa diskom prečnika 440 mm na prednjoj osovini.

Enterijer je gotovo isti kao kod drugih modela iz A7 serije. Ističe se kožom presvučeni RS volan sa aluminijumskim papučicama, RS Audi Virtual Cockpit i naravno RS7 oznake.

Cena tek treba da bude najavljena, ali znamo da će prvi modeli u prodajne salone širom sveta stići već krajem ove godine.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery