Vesti

Nova Toyota Proace City!

Kompaktni dostavni model ojačaće Toyotino prisustvo na evropskom tržištu lakih komercijalnih vozila

Toyota Proace City
2.33KPregleda

Potpuno novi Toyota Proace City imao je svetsku premijeru na Salonu privrednih vozila 2019. u Birminghamu. Reč je o novoj gami vrlo primenljivih i atraktivnih kompaktnih furgona. Oni će dodatno ojačati Toyotinu ponudu lakih komercijalnih vozila u Evropi.

Toyota Proace City

Toyota Proace City je razvijen u saradnji sa PSA grupacijom. On će se u gami kompanije pridružiti establiranom modelu Proace u srednjem segmentu i legendarnom pikapu Hilux. Sa njima će zajedno graditi Toyotinu zastupljenost na tržištu lakih komercijalnih vozila. To je segment koji postojano raste i na putu je da dosegne godišnju prodaju od oko 900.000 vozila 2021. godine.

Ovaj novi model savršeno se uklapa u paletu Proace modela u pogledu veličine i nosivosti. Proace, čija je prodaja pokrenuta 2016. godine, približava se tržišnom udelu od pet posto u segmentu srednjih furgona. Takođe, on je na putu da dosegne prodaju od oko 30.000 primeraka u Evropi 2019. godine.

Performanse i mogućnosti: veličina, prostranost i vozne karakteristike

Paleta Toyota Proace City zadovoljiće širok spektar poslovnih potreba. To pre svega zahvaljujući različitim konfiguracijama teretnog prostora i sedišta, kao i opcija pogonskog sklopa.

Toyota Proace City

Ovaj kompaktni furgon ima dve dužine karoserije. Kraću od 4,4 m i dužu od 4,7 m. Obe izvedbe mogu imati tri prednja sedišta. Bokovi mogu biti zastakljeni ili ne, pri čemu je duga verzija dostupna i s dvostrukom kabinom. Putnička verzija je u ponudi s pet ili sedam sedišta, i u kratkoj i u dugoj varijanti.

Zahvaljujući dimenzijama i paketima Toyota Proace City odlikuje se odličnom nosivošću, uz najveću zapreminu teretnog prostora od 3,3 m³ (kratki model) do 4,3 m³ (duga izvedba s opcijom Smart Cargo). Značajno je da je ova Toyota jedno od retkih vozila u ovoj klasi u koju je moguće smestiti dve evro palete.

Dodavanjem opcionog sistema Smart Cargo postiže se najveća dužina teretnog prostora u klasi. Ona iznosi 3,1 m za kratku varijantu, odnosno 3,4 m za dugu. Najveća nosivost za Toyota Proace City još jedan najbolji podatak u klasi i iznosi tonu (za obe verzije). Za one koji imaju potrebu za transportom još većeg ili težeg tereta, ovaj furgon može vući kočene prikolice do 1,5 tone. Moguće je naručiti i asimetrična (ostakljena ili ne), kao i vrata teretnog prostora koja se podižu u vis.

Toyota Proace City

Izbor benzinskih i dizelskih pogonskih motora nudi raspon snage od 75 do 130 KS. Tu je i izbor ručnih menjača s pet odnosno šest brzina, kao i automatik s osam brzina.

Paleta Toyota Proace City modela izdašno pokriva zahteve poslovnih i flotnih kupaca u ovom segmentu. To u pogledu sposobnosti, raznovrsnosti, performansi i efikasnosti. Time osigurava ostvarenje svog potencijala radi jačanja Toyotinog položaja na tržištu lakih privrednih vozila.

Toyota Proace City

PR Saopštenje: Toyota

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery