Vesti

Potpuno električni Porsche Macan će biti baziran na PPE platformi!

Tu platformu zajedno razvijajiu Audi i Porsche

Porsche Macan
1.31KPregleda

Najavljena, potpuno električna zamena za trenutnu generaciju modela Porsche Macan, biće bazirana na novoj PPE platformi koju zajedno razvijaju Porsche i Audi.

Porsche Macan

Već neko vreme znamo da će nova generacija modela Porsche Macan biti potpuno električna. Takođe, tokom intervjua na Sajmu automobila u Frankfurtu, direktor odeljenja kompanije Porsche koji je zadužen za SUV modele, Džulijan Baumen, rekao je da će taj model biti predstavljen u Turbo varijanti, te da će se paraleleno prodavati sa trenutnom verzijom Porsche Macan sa SUS agregatom.

PPE platforma koju zajedno razvijaju Audi i Porsche je zapravo unapređena varijanta J1 platforme. Na toj platformi baziran je model Porsche Taycan, a biće baziran i serijski Audi e-Tron GT. Baumen je rekao da će nova platfomra modelu Porsche Macan dati, novi, jedinstveni izgled.

“Ne postoje prave razlike po pitanju izazova prilikom razvoja modela Taycan i Macan. Trenutni Macan nije baš aerodinamičan, ten a tome naporno radimo”, rekao je Baumen. “Na električnom Macan modelu radi tim koji je radio na razvoju modela Taycan. Kod tog modela se nismo odrekli od puno toga kako bi izvukli najbolju aerodinamiku, a nadam se da će isto biti i sa modelom Macan. Baterija od 600 kilograma ne doprinosi baš dinamici, ali to možemo nadomestiti niskim centrum gravitacije”, dodao je on.

Porsche Macan

Porsche želi da potpuno električni Macan bude njegov sportski predstavnik u SUV segmentu.

Najsnažniji Porsche Macan Turbo će imati dva snažna elektromotora koji će snagu slati svim točkovima. Pretpostavlja se da će on razvijati oko 700 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Detalji o bateriji i autonomiji tek treba da budu otkriveni.

Porsche Macan

Napomena: Na fotografijama je trenutna verzija modela Macan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery