Vesti

Pininfarina će sledeće godine predstaviti i krosover!?

Biće konkurencija modelima kao što je Lamborghini Urus

Automobili Pininfarina
1.06KPregleda

Pininfarina se polako sprema da krajem sledeće godine predstavi model Battista. Međutim, sada su se pojavili izveštaji po kojima ovaj proizvođač automobila planira da tokom sledeće godine predstavi i jedan, poptpuno električni krosover model.

Automobili Pininfarina

Kako prenosi AutoExpress, Pininfarina planira da predstavi po jedan novi model svake godine. Sledeći u nizu je krosover. On je dizajniran tako da predstavlja konkurenciju modelima kao što je Lambroghini Urus. Ovaj model bi navodno, premijerno trabalo da bude predstavljen sredinom sledeće godine. Međutim, još uvek ništa nije precizirano.

Za sada se jako malo toga zna o ovom modelu. Navodi se da će on biti nešto jeftiniji od modela Battista. Podsećamo, Batista će se prodavati po ceni od 2 miliona evra. Naravno, ništa nije zvanično, ali se u novom izveštaju navodi da će novi krosover model koštati oko 286.475 evra.

Navodi se i da će ovaj model biti baziran na potpuno novoj platformi koja se razvija u saradnji sa kompanijama Bosch i Benteler. Pininfarina nije otkrila puno informacija o toj novoj platformi, ali, kada je najavljena u septembru, rečeno je da će ona biti namenjena luksuznim i performatnim električnim vozilima.

Automobili Pininfarina

Tada je Pininfarina objavila i skicu nove platforme sa baterijom montiranom u podu i elektromotorm na svakoj osovini. Zahvaljujući tome, vozila će imati pogon na svim točkovima i impresivne performanse. Rečeno je i da će na ti platformu moći da se smeste baterije kapaciteta 100 i 125 kWh. Time bi električna vozila imala autonomiju (domet sa jednim punjenjem) od oko 600 kilometara.

Iako bi taj krosover mogao biti predstavljen već sledeće godine, ipak postoje šanse da se on na tržištu neće pojaviti ni par godina nakon premijere. Pininfarina je i dalje u potrazi sa mestom u koje će sazidati svoje postrojenje, a navodi se da je izbor pao na Italiju.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery