Vesti

Koncept Alfa Romeo Stradale – hiper automobil koji bi uzdrmao auto-industriju!

Nažalost, verujemo da takav automobil nikada neće biti konstruisan…

Alfa Romeo Stradale koncept
1.45KPregleda

Hiper automobil kompanije Alfa Romeo je nešto pto verovatno nikada nećemo videti u stavrnom svetu. Međutim, verujemo da ćete se složiti da, ako bi se takav automobil ikada konstruisao, i ako bi izgledao kao koncept na fotografijama, da bi definitivno uzdrmao auto-industriju, te da bi bio pravi hit.  

Alfa Romeo Stradale koncept

Naime, dizajner Oskar Johanson je odgovoran za ovaj prelepi koncept model sa fotografija. On je plod svoje mašte nazvao Alfa Romeo Stradale koncept. Automobil izgleda prelepo, i bio bi savršen za Alfa Romeo značku.

Ovaj konpcet ima jako nizak profil i očigledno je da se njegov autor vodio time da dizajn dođe pre praktičnosti. Na prednjem delu se ističe par ogromnih otvora za vazduh preko kojih se vazduh usmerava ispod karoserije sve do zadnjeg del ai difuzora. Time bi se stvorila izuzetno jaka sila prijanjanja (downforce) i eleminisala potreba za spojlerom. Takođe, dizajn je jako privlačan i zbog istaknutog “nosa” automobila.

Kokpit, odnosno kabina je nisko postavljena i deluje jako usko, a sve je to pokriveno zatamnjenim staklima. Dizajn upotpunjuju i jednostavne LED svetlosne jedinice na prednjem i zadnjem delu automobila.

Iako su šanse da Alfa Romeo zaista konstruiše pravi hiper automobil gotovo nikakve, znamo da italijanski proizvođač radi na nasledniku modela 8C. Taj automobil će imati jednodelnu šasiju od ugljenikovih vlakana i twin-turbo agregat smešten između osovina. Na prednjem delu će se naći i elektromotor. Takav pogonski sklop bi trebalo da razvija više od 700 KS. Međutim, ovaj model se ne očekuje pre 2023. godine.

Da li biste voleli da Alfa Romeo konstruiše automobil koji bi bar ličio na ovaj koncept sa fotografija? Pišite nam u komentarima…

Alfa Romeo Stradale koncept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery