AktuelnoEco GreenVesti

Porsche učestvuje u finansiranju Rimac Automobila

2.21KPregleda

Porsche učestvuje u finansiranju Rimac Automobila, i to s „ubrizgavanjem“ između 130 i 150 miliona evra, rekao je Mate Rimac za Automobilwoche.

 

Prikupljanje sredstava bi trebalo da bude kompletirano za dva do tri meseca a još jedna runda je planirana do kraja godine.

 

Porsche trenutno poseduje udeo od 15,5 odsto u Rimac Automobilima, a mogao bi da ga poveća na nešto ispod 50 odsto, u okviru ugovora koji bi uključio i integraciju Volkswagenovog Bugattija u hrvatsku kompaniju.

 

Šef Porschea, Oliver Blume, prošlog meseca je izjavio da su u toku intenzivne diskusije oko budućnosti Bugattija, kao i da bi Rimac mogao tu da odigra važnu ulogu, jer se dve marke tehnološki dobro poklapaju, dodavši da se donošenje odluke očekuje u prvoj polovini 2021.

 

Rimac je razvio platformu za električni superautomobil, kojom snabdeva i druge proizvođače, uključujući Automobili Pininfarinu.

 

„Superautomobili imaju limitirano tržište, dok je komponentaško tržište mnogo veće. To je razlog zašto planiramo da proširimo našu kompaniju“, rekao je Rimac za nemačku publikaciju.

 

To uključuje planove da se više nego udvostruči radna snaga do početka 2023., na 2.500 radnih mesta sa sadašnjih 1.000.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery