AktuelnoVesti

Porsche Taycan napravio karambol na parkingu (VIDEO)

1.17KPregleda

Nismo 100 odsto sigurni šta se ovde desilo, ali osiguravajućoj kući se ovo neće svideti

 

Instantni obrtni moment u isto vreme može biti blagoslov i prokletstvo, a vozač dotičnog Porsche Taycana je naučio tu lekciju na teži način. Sve se desilo u mirnom kraju negde u Velikoj Britaniji, sudeći po stilu gradnje i registarskim tablicama. Uz to, performantni elektromobil o kojem je reč ima volan s desne strane.

 

Istini za volju, asfaltirani prilaz kućama nije baš najsrećnije urađen, ali to i dalje ne objašnjava razlog ovog nesvakidašnjeg karambola. Možda je vozač pritisnuo papučicu gasa umesto kočnice, što je naglo ubrzalo vozilo, ne pruživši mu šansu da reaguje. Još jedno moguće objašnjenje je da je vozaču pozlilo, tako da nije mogao da iskontroliše vozilo.

 

Bez obzira na uzrok, osiguravajuća kuća neće biti „oduševljena“ zbog svega što se dogodilo. Porsche Taycan je udario parkirani SUV pre nego što je „sleteo“ na vozilo koje je verovatno BMW serije 1 prethodne generacije, da bi završio s dva točka u vazduhu.

 

Not sure what happened there

 

Instantni obrtni moment bi lako mogao biti „krivac“ za incident, jer nešto jači pritisak na papučicu „gasa“ je mogao da „probudi“ elektromotore u većoj meri nego što je to vozač želeo. Treba imati u vidu da čak i osnovni 4S raspolaže obrtnim momentom od 650 Nm. Porsche je lansirao i jednomotornu verziju sa zadnjim pogonom, ali on je za sada rezervisan samo za kinesko tržište.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery