AktuelnoMotoGPVesti

Suzuki, Ducati i Yamaha u lovu na titulu u konkurenciji konstruktora

1.1KPregleda

Suzuki i Ducati su izjednačeni u generalnom poretku konstruktora, pred finale MotoGP sezone u Portugalu. Matematički, i Yamaha ima šanse da dođe do titule.

 

Nakon proslave osvajanja šampionata u konkurenciji vozača, Suzuki Ecstar se sprema da uspeh ponovi i kada je reč o konstruktorima. Pet godina nakon povratka u MotoGP u „Ecstar“ izdanju, pod vođstvom Davidea Brivija, Suzuki je s Đoanom Mirom došao do prestižne titule u elitnoj motociklističkoj seriji. Novopečeni šampion, zajedno s timskim kolegom, Aleksom Rinsom, obezbedio je titulu i u konkurenciji timova, tako da Suzuki ima dobre šanse da se okiti „triplom krunom“.

 

U vikendu koji je pred nama, voziće se MotoGP Portugala u Portimau. Suzuki je limitiran činjenicom da na gridu ima samo dva motocikla, za razliku od četiri od pet rivala koji imaju i satelitske timove.

 

Zapravo, sezona uspona i padova za mnoge proizvođače, na neki način objašnjava kako je Suzuki, sa samo dva vozača, kandidat za osvajanje titule u konkurenciji konstruktora. Japanski tim ima dobre šanse u finalnoj rundi, s obzirom na formu u kojoj uživa, ali ne treba zaboraviti da Ducati ima čak šest motocikala na gridu.

 

Međutim, ova dva proizvođača nisu jedina koja imaju šanse za osvajanje titule, jer je iza njih Yamaha s 13 poena zaostatka, uprkos tome što je došla do sedam pobeda, u poređenju sa Suzukijem i Ducatijem koji imaju po dve.

 

Šef Suzukija, Brivio, priznaje da je veoma uzbuđen pred borbu za titulu u konkurenciji konstruktora, bez obzira što će veliki izazov predstavljati potpuno nova lokacija kao što je Portimao.

 

„Kompletan tim se oseća fenomenalno nakon prošlog vikenda u Valensiji. Ostvarili smo svoj najveći san s Đoanom.

Jedva čekamo da se nađemo na stazi, u poslednoj ovogodišnjoj trci i nadamo se da ćemo osigurati ’triplu krunu’, u konkurenciji vozača, timova i konstruktora, što bi bilo zaista fenomenalno. Naravno, sigurno je da to neće biti lak vikend za nas, jer je ova staza nova za sve, ali daćemo sve od sebe, počev od petka, pa ćemo videti kako će se stvari odigravati.“

 

Takođe, Rins ima šanse da pretekne Morbidelija na mestu drugoplasiranog u šampionatu, mada je jedan od šest vozača koji bi na kraju mogli da dođu do „srebra“. Iza Italijana zaostaje samo četiri poena.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery