Vesti

Porsche Taycan jako blizu finalne verzije!

Uslikan prilikom testiranja

Porsche Taycan
2.07KPregleda

Za oko šest meseci od današnjeg dana, Porsche će i zvanično predstaviti svoje prvo potpuno električno vozilo, model po imenu Taycan. Trenutno se na ovom modelu radi na finalnim detaljima i vrše se testiranja na različitim klimatskim zonama širom sveta.

Porsche Taycan

U Skandinaviji, blizu Arktičkog polarnog kruga. Taycan prolazi kroz testiranja na snegu i ledu. Prenosi se da se prvo potpuno električno vozilo kompanije Porsche sa hladnom klimom nosi kao pravi šampion. Sa druge strane, u Južnoj Africi, inženjeri nemačkog brenda vrše testiranje performansi. U Dubaiju se Porsche Taycan bori sa visokim temperaturama. Takođe se testiraju i baterije i njihovo punjenje.

Porsche Taycan

Navodi se da se Porsche Taycan testira na temperaturama koje variraju od -35 do 50 stepeni celzijusa. Testovi se vrše u 30 zemalja, od SAD, preko Kine i Finske, pa sve do Ujedinjenih Arapskih Emirata. Testovi su vrženi na nadmorskoj visini od 85 pa sve do 3.000 metara. Tokom testiranja, baterije su punjene više od 100.000 puta.

Za ovaj naporni test program, Porsche je angažovao preko 1.000 test vozača, inženjera i tehničara. Svi će oni, zajedno sa modelom Taycan preće preko 6 miliona kilometara do trenutka kada automobil bude i zvanično predstavljen. 

„Nakon što smo završili kompjuterske simulacije i testove, stigli smo do finalne faze test programa“, naveo je Stefan Vekbah, jedan od zvaničnika kompanije Porsche. „Taycan će biti pravi Porsche“, dodao je on.

Očekuje se da će Taycan sa jednim punjenjem moći da pređe preko 500 kilometara puta po NEDC ciklusu testiranja. Predstavnici kompanije su ranije naveli da će ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzavati za manje od 3,5 sekundi. Takođe, oni su naveli da će punjenje baterija u trajanj od samo 4 minuta biti dovoljno za 100 kilometara. Za to će biti zaslužan električni sistem od 800 volti.

Porsche Taycan

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery