970_250_eko
Vesti

Porsche Cayenne Turbo ili Lambroghini Urus? Ko je brži?

Video

Lamborghini Urus vs Porsche Cayenne Turbo
1.26KPregleda

Rusi izgleda obožavaju da se trkaju u skupim, performantnim SUV modelima. Najnoviji primer za to jeste trka na 800 metara između modela Lamborghini Urus i Porsche Cayenne Turbo.

Lamborghini Urus vs Porsche Cayenne Turbo

Naravno, svi znamo da su brojevi na strani „razjarenog bika“. Uprkos tome što on deli neke od svojih komponenti sa modelom Cayenne i drugi SUV-ima iz okvira Volkswagen grupacije, njegov 4,9-litarski twin-turbo V8 agregat razvija 641 konjsku snagu i 850 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, Urus iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 3,6 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

Međutim, i najnoviji Cayenne Turbo poseduje 4,0-litarski twin-turbo V8 agregat. Jedina razilka je u tome što kod modela Cayenne, ovaj agregat razvija manji broj konjkih snaga. On razvija 542 „konja“ i 770 Nm obrtnog momenta, da budemo precizniji. Zahvaljujući tome, nemački SUV od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,1 sekundu, te postiže maksimalnu brzinu od 286 km/h. Sa opcionalnim Sport Chrono paketom, ubrzanje od 0 do 100 km/h je za dve desetinke kraće.

Prema tome, bar na papiru, Urus izgleda kao očigledni pobednik. Međutim, već smo nekoliko puta imali prilike da posvedočimo kako potcenjeni autombili savladaju favorite. Šta vi mislite, koji model je brži?

Pogledajte video i saznajte.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery