Vesti

Ferrari nije zabrinut zbog konkurencije koju najavljuje Aston Martin

Uprava proizvođača iz Maranela "pecnula" Britance

Aston Martin Ferrari
981Pregleda

Aston Martin ne krije da svojom novom generacijom super automobila želi da između ostalih, predstavlja konkurenciju i modelima kompanije Ferrari. Da li je Ferrari zabrinut? Naravno da nije!

Aston Martin Ferrari

Naime, u jednom intervjuu, izvršni direktor proizvođača iz Maranela, Luis Kamilijeri, je naveo da svi iz Ferrari-ja pozdravljaju odluku britanskog brenda da se pridruži kompanijama koje se bave proizvodnjom performantnih automobila. „Imitacija je najlepša forma laskanja. Tako da nam to što nam se Aston Martin pridružuje, svakako laska“, naveo je on. To se može protumačiti kao „packa“ upućena britnaskom proizvođaču. Naime, Britanci tek sada počinju da se bave konstrukcjom super automobila sa središnje pozicioniranim agregatima, dok su Italijani već duže vreme neprikosnoveni kraljevi tog segmenta.

Prvi novi Aston Martin koji će predstavljati konkurenciju Ferrari automobilima će biti novi Vanquish. On je predstavljen na ženevskom sajmu automobila u formi koncepta po imenu Vision. Predstavnici britanskog proizvođača su naveli da će on biti direktan konkurent modelima kao što su Ferrari F8 Tributo i McLaren 720S.

Aston Martin Ferrari

S obzirom da se taj automobil još uvek nalazi u fazi razvoja, o njemu nema nikakvih detalja. Međutim, očekuje se da taj model, u serijskoj varijanti, ima hibridni pogonski sklop sa V6 agregatom koji bi razvijao preko 700 KS.

Međutim, predstavnici proizvođača iz Maranela su pak ubeđeni da će novi F8 Tributo nastaviti tamo gde je model 488 GTB stao, te da će bii prodavaniji i bolji od modela McLaren 720S. Srce modela F8 Tributo je twin-turbo 3,9-litarski V8 agregat koji razvija 710 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekuni i postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Aston Martin Vanquis je i dalje nekoliko godina od tržišta, te će svakako još uvek imati vremena da se razvija. Međutim, sigurno je da ga očekuje i te kako jaka konkurencija.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery