970_250_eko
Vesti

Ford podneo zahtev za zaštitu imena „Mustang Mach-E“ u Evropi!

Pretpostavlja se da će ovaj električni krosover sa jednim punjenjem moći da pređe do 600 kilometara

Ford Mustang Mach-E
742Pregleda

Krajem ove godine, Ford će predstaviti najavljeni, željno iščekivani, potpuno električni krosover model inspirisan modelom Mustang. Detalja o ovom vozilu nema puno, te smo tokom proteklih par meseci videli samo par tizer fotografija. Međutim, danas se pojavila informacije da bi taj model mogao da se zove Mustang Mach-E.

Ford Mustang Mach-E

Pretraga sajta Kancelarije za intelektualnu svojinu Evropske Unije, otkrila nam je da je 1. aprila, 2019. godine, Ford podneo zahtev za zaštitu imena „Mustang Mach-E“. Navodi se da će se to ime koristiti za „motorna vozila, komponente i dodatke za ista“. Ford je ranije zaštitio ime Mach-E, ali ovoga puta je toj oznaci dodao i reč Mustang.  

Ime Mustang Mach-E predstavlja omaž originalnom Mustang Mach 1 modelu. Međutim, ono jasno ukazuje na to da će se naći na potpuno električnom automobilu. Ono što ne znamo jeste činjenica da li će se to ime naći  na serijskom modelu, ili samo na konceptu. Ono što za sada sa sigurnošžu znamo o Fordovom električnom krosoveru jeste „da će izgledati neverovatno“, kako je naveo Bil Ford.

Jedna od prethodno objavljenih tizer fotografija nam je otkrila zadnji deo automobila. Na njoj vidimo da će on imati dizajn sličan modelu Mustang, zajedno sa agresivno dizajniranim svetlosnim jedinicama. Ford je takođe objavio i fotografiju na kojoj vidimo prednji deo automobila, na kom se ističe svetlo plava Mustang značka.

Ford Mustang Mach-E

Detalji o pogonskom sklopu, bateriji i o tome koliko elektromotora će ovaj model imati još uvek nema. Međutim, predstavnici kompanije Ford su renije naveli da će ovaj električni krosover sa jednim punjenjem moći da pređe i do 600 kilometara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery