Vesti

Pogledajte kako Tesla Model 3 Performance dominira Nirburgringom!

Video

Tesla Model 3 Performance
1.59KPregleda

Moćna Tesla Model 3 Performance je posetila legendarni Nirburgring gde nam je dokazala da nije samo brza na pravoj liniji, već i na trkačkoj stazi.

Tesla Model 3 Performance

Ovaj performantni električni sedan je ciljao na to da krug na legendarnoj stazi pređe što je brže moguće. Zbog toga je preticao druge automobile jedan za drugim, sve dok se kočnice nisu pregrejale što je nateralo vozača da malo “popusti” sa dodavanjem gasa.

Bez obzira na to, reč je o veoma zanimljivom video snimku koji je snimljen iz kokpita. Sudeći po opisu videa, Teslin “Track Mode” nije bio uključen.

Sa dva elektromotora i pogonom na sve točkove, Model 3 Performance razvija ukupno 450 KS (336 kW) i 639 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 96 km/h mu treba 3,2 sekunde. Maksimalna brzina je ograničena na 261 km/h. Takođe, ovaj model sa jednim punjenjem može da pređe i do 425 kilometara puta.

Tesla Model 3 Performance trenutno drži rekord kao najbrži serijski električni automobil na stazi Laguna Seca. Krug na toj stazi je prešao za svega 1 minut i 41,28 sekundi. To znači da je krug završio za 7 sekundi brže od modela Jaguar I-Pace. On je i za 2 sekunde bio brži od Model S P100D.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery